реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Просять визнати громаду …неспроможною

До Чернігівської обласної державної адміністрації звернулась Прилуцька районна рада з незвичною пропозицією – визнати фінансово неспроможною Ладанську об’єднану територіальну громаду. А далі, через рішення міністерства регіонального розвитку, ліквідувати її шляхом приєднання до іншої. Таке рішення ухвалили депутати на позачерговій сесії ради.

Як повідомив голова Прилуцької районної ради, екс- нардеп Олег Дмитренко, таке рішення викликане відмовою Ладанської селищної ради фінансувати медичні заклади, як розташовані на території громади. За його словами, це єдина з 5 громад Прилуцького району, яка відмовляється співфінансувати лікарні.

В той же час Ладанської громади Роман Ювченко каже, що вони не відмовляються спів фінансувати, але просять надати фінансові розрахунки, щоб бачити – на що саме витрачаються кошти громади. Мова йде про 460 тисяч гривень на 3 місяці.

Довідка.
Ладанська громада включає у себе 7 населених пунктів, де проживають 10 тисяч жителів.

У свою чергу депутати Ладанської громади також звернулися до Чернігівської ОДА – з проханням розібратися у конституційності рішень районних депутатів. Заступниця голови Чернігівської ОДА Олена Дума заявила, що адміністрація розібралася і підстав для задоволення вимоги прилуцьких районних депутатів не бачить.

Василь ЧЕПУРНИЙ, "Голос України"



Теги:Прилуки, Ладанська ОТГ, децентралізація


Читайте також



Коментарі (0)
avatar