реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Прополіс: дивовижні властивості

Прополіс – складна хімічна смолиста речовина зелено-бурого кольору, що виробляється бджолами і містить ароматичні та мінеральні речовини, смоли і флавоніди. Багато складових прополісу ще й досі не вивчені. Збирають його бджілки з бруньок осики, каштану, дуба, в’яза, верби, хвойних. Та головні джерела прополісу – береза і тополя. Дивлячись з якого дерева збирають його маленькі трудівниці, він має відповідне кольорове забарвлення і хімічні складові.

Мудра природа створила його на допомогу комахам – він потрібен для захисту від патогенних мікроорганізмів та ворогів. Прополісом бджоли полірують чашечки щільників, попереджаючи захворювання личинок, а ворогів, які залізли до вулика і яких їм не під силу вигнати, замуровують прополісом, щоб ті не розкладалися.

Прополіс наділений унікальними цілющими властивостями, завдяки чому широко застосовується в народній медицині. Ним лікують усі хвороби шкіри, прості рани і ті, які довго не заживають, виразки на шкірі та виразки шлунку і дванадцятипалої кишки, гінекологічні захворювання запального характеру, геморой, нежить, грип, неврит, ішіас, туберкульоз легенів. При лікуванні шлунка і кишковика використовують спиртову, водяну та масляну витяжки.

Для приготування спиртової настоянки прополіс дрібно кришать і заливають 96-відсотковим спиртом, тримають у темному місці в закритій скляній тарі при кімнатній температурі. Через два тижні рідину фільтрують, розливають у пляшечки з темного скла. Така настоянка може зберігатися декілька років, не втрачаючи своїх лікувальних властивостей.

Водяний розчин готують з дрібно накришеного прополісу, який заливають 50-60-градусним окропом і витримують на водяній бані 45 хвилин, потім охолоджують, фільтрують і розливають у темний скляний посуд.

Медики розробили спосіб отримання прополісно-масляного розчину, що дуже ефективний при лікуванні юнацьких виразкових хвороб: 10 гр очищеного ретельно подрібненого прополісу заливають 100 мл масла шипшини або обліпихи, витримують на водяній бані 30 хвилин, помішуючи скляною паличкою, фільтрують і розливають у темні пляшечки. Безпосередньо перед вживанням додають кілька крапель вітаміну Е.

Дуже корисна суміш, що складається з алое, прополісу, меду та каланхое.
Беруть 10 мл 10% спиртового розчину прополісу, 20 мл соку каланхое, 70 г меду світлих сортів, додають сік листя алое (для цього свіжозрізане листя витримують 7 діб у холодильнику) у співвідношенні 1:10, ретельно вимішують, закупорюють і зберігають в темному місці.

Виразкові хвороби і гастрит, як відомо, спричиняються мікробами. Загальновживані антибіотики некорисні для організму і викликають дисбактеріоз, алергію, токсичні ураження печінки та нирок. Прополіс же має антимікробні дії без щонайменшого побічного ефекту.

Тож, хворий на виразку або коліт може лікуватись спиртовим розчином прополісу (10%-30%): вживати по 50-60 крапель на чверть склянки молока або води за 1,5 години до прийому їжі тричі на день протягом місяця. Вже через тиждень буде полегшення, але заживлення виразки настає в середньому через місяць. Помічено, що при цьому у хворих на гіпертонію понижується тиск.

"Вісті Київщини"






Коментарі (0)
avatar