реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Прокуратура знайшла кримінал у картоплі Купріяненка

Органами прокуратури області перевірено опубліковану деякими інтернет-ЗМІ інформацію щодо законності укладеної управлінням освіти Чернігівської міської ради угоди про закупівлю картоплі для навчальних закладів обласного центру.

Прокурорською перевіркою виявлено низку порушень Закону України «Про здійснення державних закупівель» при здійсненні вказаної процедури.

Зокрема установлено, що управлінням освіти закуплено у приватного підприємця картоплю на загальну суму понад 800 тис. грн. Переможцем торгів став приватний підприємець, який запропонував ціну 4,5 грн. за 1 кг картоплі. Водночас середня роздрібна ціна на цей продукт у жовтні по області складала 3,51 грн., що на 22% дешевше.

Крім того, виявлено факт змови учасників торгів та невідповідність наданої ними документації вимогам законодавства про державні закупівлі.

Проте, незважаючи на факти порушень, замовником сумнівні пропозиції не відхилено, а результати торгів не відмінено. Навпаки, посадовці визнали порушника Закону переможцем і уклали з ним договір.

На усунення виявлених порушень прокуратурою м. Чернігова внесено подання начальнику управління освіти Чернігівської міської ради, за результатами розгляду якого договір розірвано, винних осіб притягнуто до відповідальності.

Одночасно за дорученням прокуратури області Чернігівським обласним територіальним відділенням Антимонопольного комітету України також розпочато розгляд справи за вказаним фактом.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області


Коментар: начальником міського управління освіти є Володимир Купріяненко -- він ніяким чином до закупівель картоплі не причетний?



Теги:прокуратура Чернігова, тендери, картопля, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar