реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Прокуратура відібрала земельку

Понад 300 га землі повернуто у державну власність за наполягання органів прокуратури Чернігівщини

Про це поінформував прокурор Чернігівської області Максим Говоруха під час розширеного засідання колегії прокуратури області на якій розглянуті питання захисти інтересів держави та громадян у сфері використання земельних ресурсів.

Як зазначив Максим Говоруха, органи прокуратури області постійно вживають заходи щодо посилення нагляду за додержанням вимог законів у земельній сфері. За результатами проведених перевірок у сфері використання земельних ресурсів поточного року зареєстровано 15 кримінальних проваджень, внесено 222 подання, за результатами розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 118 посадових осіб, у тому числі 12 – органів контролю, відшкодовано понад 190 тис. грн., з яких 107 тис. грн. до бюджету, попереджено незаконне надання 12 га землі.

До суду заявлено майже позови на суму понад 10 млн. грн., з яких 144 на суму більше ніж 7 млн. грн. задоволено. За постановленими у поточному році судовими рішеннями до державної та комунальної власності реально повернуто 303 га землі.

Водночас, стан законності у земельній сфері ще не в повній мірі відповідає вимогам сьогодення, а прокурорський нагляд потребує активізації.

Не повною мірою забезпечено законність діяльності органів влади та місцевого самоврядування. Непоодинокими є факти незаконної передачі земель у власність та користування громадян та господарюючих суб’єктів, виявлено випадки передачі у приватну власність земель за підробленими документами. У більшості районів встановлено факти не дотримання вимог законодавства щодо розміру орендної плати при укладанні договорів оренди тощо.

За підсумками засідання колегії визначено організаційно-практичні заходи, спрямовані на усунення недоліків, удосконалення організації роботи, підвищення ефективності контролю за дотриманням вимог закону у сфері земельних відносин.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області



Теги:прокуратура Чернігівської області, оренда, Земля


Читайте також



Коментарі (0)
avatar