реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Прокуратура таки потягне Соколова на цугундер

Прокуратура Чернігівської області оскаржила рішення міськвиконкому Чернігова про підвищення тарифів на проїзд у міському пасажирському автотранспорті до суду - повідомила прес- служба обласної прокуратури.

Прокуратурою Чернігівської області заявлений до суду позов з вимогою визнати незаконним та скасувати рішення виконавчого комітету Чернігівської міської ради від 30 березня №76 «Про вартість проїзду у міському пасажирському транспорті». У забезпечення повних вимог прокуратура просить суд зупинити дію цього регуляторного акту до вирішення спору по суті.

Прокуратурою встановлено, що при прийнятті виконавчим комітетом Чернігівської міської ради цього рішення мали місце порушення вимог Конституції України, Законів України «Про автомобільний транспорт», «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

Зокрема, згідно вимог законодавства, нові тарифи на проїзд у громадському транспорті мають затверджуватися за результатами належного дослідження фактичних витрат перевізників за попередній рік. Але результати такого дослідження за попередній рік вже враховано виконкомом 5 місяців тому при прийнятті аналогічного рішення. Тоді у зв’язку з підвищенням цін на запасні частини, паливно-мастильні матеріали тощо діючий тариф на транспортні послуги, які надаються населенню, переглянуто та встановлено вартість разового квитка на проїзд у тролейбусі — 1,5 грн, автобусі — 2,5 грн. Після того належних досліджень, як і відкритих обговорень за участю представників громадськості, у даному питанні не проводилось.

Окрім того, враховуючи, що відносини між перевізниками м. Чернігова та міськвиконкомом є договірними, а надання населенню послуг з перевезення становить предмет таких договорів, виконком не позбавлений права провести конкурс та встановити його переможця згідно діючих тарифів на перевезення. Також він не позбавлений можливості розірвати договір з перевізником у порядку, визначеному ст. 629, 526, 651 Цивільного кодексу України.

Встановлено й ряд інших ознак протиправності оскаржуваного рішення виконкому.

Не узгоджене з громадськістю прийняття такого рішення викликало суспільне обурення та звернення до прокуратури ряду громадських діячів та організацій, у тому числі організації «Автомайдан Чернігів».



Теги:Олександр Соколов, прокуратура області, вартість проїзду, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar