реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Прокуратура про розгін Євромайдану: "Вам приснилося!"

Кримінальне провадження про розгін Євромайдану, який відбувся у листопаді 2013 року у Чернігові, закрито через відсутність складу злочину.

Про це у середу, 20 серпня, повідомив прокурор Чернігівської області Володимир Стеценко, передає УНІАН.

За його словами, нікого не притягнуто до відповідальності, а кримінальне провадження закрито за відсутністю складу злочину.

«Складу злочину не було. І міліція і прокуратура не бачать. Справу закрито», – сказав прокурор, додавши, що з приводу цієї справи зацікавлені особи не зверталися.

Зазначимо, 22-24 листопада в Чернігові громадські організації провели акцію на підтримку євроінтеграції України, вимагаючи підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

23 листопада активісти встановили намет і оголосили акцію безстроковою, а 25 листопада близько 12:00 державні виконавці разом з представниками комунальних служб при підтримці міліції знесли намети Євромайдану у сквері ім. Попудренка, поблизу Красної площі.Zaxid.net

На фото: розгін Євромайдану, якого, на думку прокурора, не було. Ви згодні, Світлана Жимолостнова і Сергій Соломаха?



Теги:прокуратура Чернігівської області, РОЗГІН, євромайдан, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (4)
avatar
1
А під люстрацію потрапити прокуратура не боїться?
avatar
0
2
Дійсно, в даному випадку в діях правоохоронців (знесення в листопаді намету в Чернігові) не має складу злочину, тобто відсутній кримінал згідно Кримінального кодексу - в ньому не "прописано" відповідних статей. Якби при цьому (при знесенні намету) міліціонери вчинили інші дії, передбачені КК, наприклад, комусь нанесли тілесні ушкодження "кримінального" ступеня, тим самим перевищили свої функціональні обов`язки, тоді б можна було вести мову про злочин у діях правоохоронців. А так - ні.
Сергій Кордик, юрист (за фахом)
avatar
3
Прокуратура чомусь не помітила порушення ст. 340 ККУ щодо незаконного перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій.

Адже суд не приймав рішення щодо знесення євромайдану і не забороняв проведення зборів, мітингів, походів і демонстрацій саме у парку ім. Попудренка, а лише заборонив використовувати під час проведення масових акцій намети і озвучувальну апаратуру на певних вулицях і Красній площі з 23 листопада 2013 р.  до 7 січня 2014 року під час проведення масових заходів, яку під час брутального знесення євромайдану ніхто і не використовував і ніяких масових акцій не проводив.

Яке нахабство. НЕ має слів!
avatar
0
4
Щодо статті 340 Кримінального кодексу України ─ незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і
демонстрацій. Так, за цією статтею справді передбачена кримінальна відповідальність, але тут повинні бути певні умови.
Дійсно, відповідно до ст. 39 Конституції України у нашій державі встановлено реєстраційний, а не дозвільний порядок проведення зборів, мітингів, походів і демонстрацій, а їх проведення може бути обмежене лише за рішенням суду та виключно у випадках, визначених безпосередньо Основним Законом. Такі обмеження можуть встановлюватися судом відповідно до закону і в інтересах
національної безпеки та громадського порядку з метою: а) запобігання заворушенням чи злочинам; б) для охорони здоров'я населення; в) для захисту прав і свобод інших людей. Крім того, сам зміст розглядуваного права містить певні обмеження, адже Конституція дозволяє збиратися лише мирно, без зброї.
Певні тимчасові обмеження права громадян на мирні збори можуть встановлюватися в умовах воєнного або надзвичайного стану. Таким чином, збори, мітинги, вуличні походи і демонстрації здійснюються на законних підставах, коли вони відповідають сукупності певних умов, а саме: місце зборів та мітингів, маршрут проходження демонстрацій і походів мають визначатися їх організаторами, про що останні своєчасно сповіщають виконавчі органи місцевих рад і так далі.
Тобто, щоб відстоювати своє право з даного питання, необхідно
було організаторам «листопадового» заходу віддати відповідну заяву до Чернігівської міськради не з тим, щоб влада надала дозволу на проведення заходів у Чернігові (НІ!), а ЗАРЕЄСТРУВАТИ заяву, як того вимагає закон, іншим и словами ─ зареєструвати заяву щодо проведення заходів.
А, напевно ж, звернення такого до міськради не було.
В усіх інших випадках справді перешкоджання організації або проведенню подібних заходів, що здійснюються НА ЗАКОННИХ ПІДСТАВАХ, є завжди незаконним!
avatar