реклама партнерів:
Головна › Новини › Село

Прокуратура повернула ставок 18 га. Де і від кого - невідомо

Прокуратурою Чернігівської області вжито заходи до скасування розпоряджень Бахмацької райдержадміністрації, якими у користування приватному підприємству передано водний об’єкт площею 18 га вартістю майже 300 тис грн. Про це повідомила її прес- служба.

Орендар цієї ділянки заявив про намір використання водного об’єкту для риборозведення ще у 2007 році, у зв’язку з чим місцевою владою прийнято відповідні розпорядження для надання цієї ділянки в оренду.

Однак договір оренди землі між орендарем та Бахмацькою райдержадміністрацією не укладено, до використання водойми підприємство не приступало.

Через не використання земельної ділянки водного фонду за цільовим призначенням її природні характеристики погіршилися: водний об’єкт знаходиться у незадовільному стані, захаращений, риборозведення не здійснюється, доступ до водойми відсутній. Кошти, які б за звичайних обставин могли надходити до бюджету за використання землі, не сплачуються.

Окрім того, що нераціональне використання земельної ділянки призвело до погіршення її якостей та властивостей, воно унеможливило надання її в користування інших осіб з метою ефективного та оплатного використання.

Для виправлення такого становища прокуратурою Чернігівської області в інтересах держави був заявлений позов до суду. За результатами його розгляду 29 квітня Чернігівським окружним адміністративним судом постановлено скасувати розпорядження райдержадміністарції про надання в користування цього водного об’єкту як недоцільні та неефективні за очікуваними та фактичними результатами.

Від редакції "Сіверщини".

Користь від цієї інформації близька до нуля - єдине хіба що для того, щоб показати, що прокуратура працює в поті чола... А для суспільства інформація фейкова - адже не вказано ні підприємство, якому передано було ставок, ні навіть село, де це сталося. Хоча вже є рішення суду і тут нема жодного втручання у приватне чиєсь життя. Елементарне правило журналістики - де, що і коли? ці правила не дотримані. Тому виходить, що прес- служба прокуратури діє за якимись тільки їй відомими правилами, що до журналістики стосунку не мають. А навпаки - її дискредитують.



Теги:Бахмацький район, правила журналістики, водні об'єкти


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Дякуємо за небайдужість і конструктивні зауваження, врахуємо їх у подальшій роботі.
avatar
2
Хотілось почути від прокуратури хто торгуе земельними ділянками за ЄПІцентром, ми їх обробляли майже 20 років, платили податки, спочатку в Новоселівську сільраду, яка нам виділила ці участки, а потім в Ульянівську сільраду. А в квітні прийшли молодики і кажуть, що тут будуть роздавать зем. участки участникам АТО, деякі уч. обгородили, а нам кажуть ви користовались не законно, а якщо хочете мати участок то ідіть в агенцію по продажу землі і купуйте, ціна 5-7 тис.зелених. Мій сусід у розпачі, каже у колгоспі трудились мої батьки і я,колгосп мені і виділив цю землю, а тепер виявляеться не законно.
avatar