реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Прокуратура не дала заробити "МакДональдсу"

Проведеним прокуратурою моніторингом судових рішень встановлено, що заочним рішенням Новозаводського райсуду м. Чернігова від 18.09.2012 за надуманих позивачами підстав судом визнано недійсною односторонню зміну Чернігівською міськрадою умов договору оренди земельної ділянки, призначеної для експлуатації приміщення ресторану «МакДональдз» в частині збільшення розміру орендної плати.

На підставі вказаного судового рішення, безпідставно залишеного без оскарження органом місцевого самоврядування, орендарі земельної ділянки звернулися до суду з позовом про стягнення з місцевого бюджету переплаченої, на їх думку, орендної плати у розмірі 37 тис. грн.

За результатами розгляду заяви прокурора заочне судове рішення скасовано, у задоволенні позову відмовлено.

Потім, переглядаючи справу за апеляційною скаргою позивача, суд апеляційної інстанції погодився з доводами прокурора та прийшов до висновку, що розмір орендної плати визначено відповідно до вимог закону.

Прокурори довели, що дії органу місцевого самоврядування були правомірними, а стягнення з місцевого бюджету коштів – безпідставним.

Зайнявши наступальну, принципову та послідовну позицію в судах, прокуратура попередила незаконне стягнення з місцевого бюджету 37 тис. грн. та змусила орендаря на майбутнє сплачувати орендну плату відповідно до вимог чинного законодавства.

Всього за наслідками моніторингу судових рішень у минулому році прокуратурою міста Чернігова забезпечено участь у семи справах про стягнення коштів з бюджету на суму понад два мільйони гривень.

Прес-служба прокуратури м. Чернігова



Теги:прокуратура Чернігова, МакДональдз, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar