реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Прокуратура лякає загони самооборони

"У засобах масової інформації розміщено повідомлення про те, що в деяких містах Чернігівської області планується створення загонів самооборони за аналогією так званої «охорони Майдану», - повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області уповноважена поінформувати громадськість, що в Україні існує пряма заборона щодо створення та діяльності військових або інших формувань, не передбачених законодавством. Це правопорушення, за яке Кримінальним кодексом України передбачена відповідальність .

На сьогодні в Україні вже розпочато низку кримінальних проваджень за фактами створення таких «загонів самооборони».

Довідково:
ст. 260 КК України - створення не передбачених законами України воєнізованих формувань або участь у їх діяльності - карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.

Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності - карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.
Керівництво зазначеними формуваннями, їх фінансування, постачання їм зброї, боєприпасів, вибухових речовин чи військової техніки - карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років.

Загони самооборони створені на київському Майдані після жорстокого побиття студентів та інших мирних протестувальників, а прокуратура досі не знайшла винних. Через дії органів влади загинули 5 людей, а поранені сотні.
Отже, саме прокуратуру, міліцію та Президента треба притягувати до відповідальності за створення загонів самооборони.

Запитання від "Сіверщини": а чому прокуратура не бореться із загонами любителів пейнтболу та страйкболу, які мають усі ознаки воєнізованих формувань - і навіть зброю, якої нема у загонів самооборони?



Теги:прокуратура Чернігівської області, Майдан, загони самооборони


Читайте також



Коментарі (0)
avatar