реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Продавець оковитої заробляв на чужому здоров’ї

Під час проведення комплексної операції «Акциз», яка протидіє незаконному обігу підакцизних товарів, оперативні співробітники Головного управління Державної фіскальної служби у Чернігівській області встановили, що мешканець Борзнянського району займається незаконним бізнесом. За місцем проживання він організував виробництво та реалізацію алкогольних напоїв. Виготовляв їх з недоброякісної сировини.

Як повідомив начальник штабу оперативного управління Олександр Ярошенко, під час обшуку за місцем проживання цього громадянина було виявлено та вилучено близько 30 літрів рідини з характерним запахом спирту, з якої виготовляли фальсифіковані алкогольні напої, а також пляшки та лійки.

Згідно з висновками судово-хімічної експертизи, вилучена рідина є водним розчином етилового спирту, що виготовлена непромисловим способом. Вона не лише не відповідає вимогам стандартів, але містить органічні речовини, не характерні для промислових зразків горілки та спирту. А вживання таких алкогольних виробів небезпечне для життя та здоров’я людей.

За даним фактом слідчі ГУ ДФС у Чернігівській області розпочали кримінальне провадження за ознаками злочину, що кваліфікується за ч.3 ст.204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів, виготовлених з недоброякісної сировини, що становлять загрозу життю та здоров’ю людей).

Проводяться заходи з метою виявлення каналів надходження спирту, інших місць реалізації фальсифікату та встановлення повного кола осіб, причетних до незаконної діяльності.

Інформаційно-комунікаційний сектор
ГУ ДФС у Чернігівській області



Теги:виробництво горілки, акциз, фальсифікат


Читайте також



Коментарі (0)
avatar