реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Процес переходу парафій залежить від виборів

Процес переходу парафій з УПЦ до ПЦУ перейшов позначку в 1%. Це значно менше, ніж очікувалось, бо бачимо, що найбільше переходять там, де перейшов єпископ, а перейшов лише один титулярний замість очікуваних 10-20.

Але навіть такими темпами за чисто математичним підходом через 10 років до ПЦУ перейдуть всі громади, що було б неабияким успіхом. Звичайно, математика тут не працює, немає жодної гарантії збереження темпу, є побоювання, що він з роками чи навіть місяцями спаде, бо на початку переходять ті, що внутрішньо готові, але найближчим часом темп лише наростатиме. Бо люди ще не розкачались, не організувались, не взнали як це зробити, не узгодили нюансів.

А ще вони дивитимуться. В т.ч. на вибори. І, якщо президентом знову стане Порошенко, процес пришвидшиться. Якщо ні - сповільниться. Одного цього достатньо, щоб за нього проголосувати, бо всі інші негаразди збережуться й за будь-якого іншого переможця виборів, якщо не збільшаться. А перехід до ПЦУ нам цементує Україну і зменшує можливість її втрати. З поганої України пізніше можна зробити хорошу. З втратою України вже нічого не зробиш.

Та, як би там не було, схоже, що один регіон в нас таки стане чистим від УПЦ. Це - Галичина, де якимсь чудом збереглись її залишки. Хіба що біля Почаєва трохи залишиться.

Михайло СВИСТОВИЧ



Теги:Михайло Свистович, перехід парафій, пцу, вибори 2019


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
"Але навіть такими темпами за чисто математичним підходом через 10 років до ПЦУ перейдуть всі громади" - якщо дебіли протриматися при владі, то через 10 років нікому буде переходити... та й не куди...
avatar
2
Оце так "християни"!!! А від курсу біткоїна чи ціни бареля нафти на Лондонській біржі їх рішення бути у своїй Церкві не залежить? sad
avatar