реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Проблемні питання чергової сесії чернігівської міської ради. Документи.

У середу, 30 листопада, відбудеться сесія Чернігівської міської ради. Питання, що будуть вирішуватися на цій сесії, обіцяють бути досить скандальними та цікавими для громадськості. Тож варто прогнозувати пікети та інші PR-заходи біля стін міської ради. </b><br /> Гостро стоятиме питання так званого «будинку для прокурорів». Історія наступна. Колись керівництво обласної прокуратури забажало збудувати для своїх працівників житловий будинок. Для цього прокуратура отримала дозвіл для будівництва від міської ради, пообіцявши наступне: на території дитячого майданчика колишнього дитячого садка вони збудують житловий будинок –будівлю 1-ї черги, на перший поверх котрої переїде тимчасово управління архітектури міськради. Далі має бути знесена адміністративна будівля за адресою вул. Кирпоноса 9 – управління архітектури, а на його місці будівля 2-ї черги – житловий будинок, з адміністративними приміщеннями, куди повернеться управління архітектури. Але не так сталося, як гадалося. Нині прокуратура відмовилися від будівництва 2-ї та 3-ї черги, пояснивши це тим, що передача у 1997 році дитячого садка управлінню архітектури є незаконним. <br /> Для читачів нашого видання ми наводимо лист обласного прокурора до голови міської ради Олександра Соколова. <br />





Як повідомляють джерела з міськради, окрім того, під час сесії буде піднято питання і по Ялівщині.
Не вперше виносяться на розгляд сесій міськради питання приватизації територій лісопарку «Ялівщина» та зміни цільового призначення ділянок на території лісопарку.

Частина землі Ялівщини вже раніше була передана під забудову, в тому числі землі історико – архітектурного призначення, на яких знаходяться археологічні пам`ятки.

І на наступну сесію знову виноситься земельні питання по Ялівщині. Цього разу мова йде про приватизацію території теплиць по вул. Жуковського, 6 (біля 4 га).

Також підготовлено цілий пакет по передачі, зміні цільового призначення земельних ділянок в інтересах приватних осіб. Загалом на сесію виносяться земельні питання щодо більш ніж 10% території лісопарку.

Нагадаємо, що раніше вже намагались «відкусити» у міста землю по вул. Жуковського 6, та спроби не вдались. Але в міськраді вперто прагнуть передати в руки приватного власника частину території унікального природно – історичного скарбу, який повинен бути збереженим і належати всім чернігівцям.

З першого погляду може здаватися дивною позиція міськради. З одного боку міська влада голосно заявляє про розвиток культурного та туристичного потенціалу міста. І в той же час міськрада потай, не оприлюднюючи земельні рішення, не зважаючи на вимоги громади зберегти Ялівщину, роздає для господарської діяльності та під забудову землі унікальної природно – історичної місцевості. Але чим більше ми розбиралися в ситуації, тим більш зрозумілою ставала така «дивина»…

Так до нас дійшла непідтверджена інформація, що зараз депутати міськради отримали по 10 тис. доларів за кожен голос на підтримку рішення по передачі землі Ялівщини. Звичайно, ми не можемо нікого прямо звинувачувати, для цього немає доказів. Але давайте почекаємо два дні і депутати самі, своїм голосуванням або підтвердять цю інформацію, або спростують її.
Пише "ПіК".



<b>Олександр ЯСЕНЧУК</b>








Коментарі (0)
avatar