реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Про що мовчить опозиція

Як би ми це не промовчували, але народ не підтримав лідерів опозиції. Звісно, можемо говорити про втому, зиму, що несподівано вернулася, ще якісь причини вигадувати, але від того суть не змакітриться: на заклик лідерів опозиції люди не вийшли. Якщо навіть у Львові число мітингувальників обмежилося 10 тисячами, то …треба робити висновки.

Але, власне, поясніть – чому люди мають виходити на підтримку опозиції? Обтяжені проблемами виживання, думками, як прогодувати сім’ю, де взяти гроші на узаконені хабарі для вступу сина до вузу, податковому інспектору, щоб не закрили кіоск, на ліки старій матері…. Ці люди вже підтримали опозицію, проголосувавши за неї на виборах. І дали величезні зарплати народним депутатам та їх помічникам. Робіть тепер своє діло. Але ні — цих людей знову просять про підтримку. Добре, а що підтримувати?

Лозунг «Поміняємо їхнього президента на нашого!»? Так, безумовно, режим Януковича- Азарова є антиукраїнським. Але самого цього факту мало для народного виступу.

Ось, скажімо, чому опозиція мовчить про те, як екс-голова СБУ Хорошковський продав, а керівник адміністрації Президента Льовочкін купив телеканал «Інтер»? Продаж відбувся на Кіпрі і податки в український бюджет не сплачені – це підтвердив міністр доходів і зборів Клименко.

Слухайте, мова йде про подію надзвичайної ваги – недавній керівник спецслужби продає телеканал! А права рука Президента купує! Та ще й на Кіпрі! Та вже самого цього факту досить для виступу опозиції. А ви чули їх виступи на цю тему? Та й ще б доповнили – а як це шеф спецслужб здимів за кордон? Я розумію, що в Україні уже нема державних секретів, але ця людина мала допуск до них усіх…

Або чому це наша опозиція, навіть коли перебувала при владі не ставила питання про розірвання договорів радянського часу з Кіпром про офшорні зони – нагадаю, наші олігархи, що накрали грошей в Україні, тримають їх не в нас, а на Кіпрі. Третьокласнику ясна відповідь цієї задачі: на чию державу працюють такі гроші? А опозиція мовчить собі, витріщивши очі…
Або ще приклад – опозиція так хоче до Європи, а не розказує, що там існує не однаковий податок для всіх, а диференційований. Тобто людина з доходом у тисячу євро платить, скажімо, 10 відсотків податку, а мільйонер – до 80! Тому що ті самі сто євро мають зовсім іншу вагу для бідняка і мільйонера. А чому наша опозиція не протестує проти зрівняного для всіх 13- відсоткового податку?

Такі приклади можна множити. Та задаймо собі інше питання – а які зміни, прийшовши до влади, обіцяє зробити опозиція? Скажімо, так, пенсійна реформа погана, але відмінити її, нічого не запропонувавши взамін – дурість. Бо не може економіка витримати тягар пенсіонерів –суддів, прокурорів, нардепів, генералів тощо, які мають пенсії в 12 -20 тисяч. І мовчить опозиція про такий парадокс, як державні дачі – ну, скажіть на милість, чому суддя Верховного Суду чи народний депутат із зарплатою в 20 тисяч не може купити собі дачу чи побудувати? Чому їм треба сидіти на нашій шиї? І чому це не соромно робити Ющенку, Яценюку, Плющу та іншим реєстровим опозиціонерам?

І ви думаєте, люди такі дурні, що будуть підтримувати опозицію тільки тому, що вона «опозиція її королівської величності»?!

Василь ЧЕПУРНИЙ





Теги:мільйонери, Кіпр, офшорні зони, опозиція, Яценюк


Читайте також



Коментарі (7)
avatar
1
Браво!!!
avatar
2
сто пудово прав!!1
avatar
3
Деликатная подстава. Неувязочка только в том, что сейчас речь идет не за кого, а против кого. Клюй мозги на стороне!!!
avatar
4
Тільки хто кого підставляє? Нафіга мені міняти одне гавно на інше?
avatar
5
Все вірно пише Чепурний про опозицію (вона). Бо такі як він та його партсили ніколи не були й не є опозицією. Професійні українці на марші.
avatar
6
А хто ви, пане Чепурний. Ви на якій стороні?
avatar
7
согласен с автором статьи, нынешней оппозиции нечего предложить взамен, ведь они сами олигархические партии, финансируемые Фирташем и Ахметовым!! поэтому против регионалов они не пойдут, а своей акцией просто глаза людям замыливают!!! если бы они на благо людей работали, то поддержали бы инициативу коммунистов про отмену пенсионной реформы, а они, вообще, голосование провалили, и в ЕС не тащили бы страну, работать на рапсовых плантациях, и сланцевый газ не поддерживали бы, ведь это экологическая катастрофа для страны, сланцевый Чернобыль!!! народ ведь не слепой, дважды вокруг пальца обвести не получится!!!!
avatar