реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Про першу українську балістичну ракету

Першу балістичну ракету власного виробництва "Грім-2" Україна випробувала в 2016 році.
Тарас Чорновіл.

Дехто Vолодимир Zеленський на своєму шапіто бовкнув щось узагалі ідіотичне: "Україна успішно випробувала першу балістичну ракету власного виробництва".

Vоvа, першу балістичну ракету власного виробництва "Грім-2" Україна випробувала в 2016 році, ще тоді, коли ти був 4-кратним ухилянтом, обзивав нашу Батьківщину повією з німецьких порнофільмів та працював у ідеологічній сфері кіно- та телевиробництва на расєї. Далі ракети й пускові установки пройшли допрацювання й якраз до квітня 2019 року були вже остаточно завершені дві установки для співвиробника Саудівської Аравії та для України. А наші два оборонні підприємства вже зібрали для них 12 ракетних двигунів.

Проблема виявилася в тому, що це була дуже ефективна зброя, яку кваліфікували за категорією "озброєння неядерного стримування" (тобто, на країну, яка володіє такими ракетами, не нападають!) І ще - про це не любили говорити вголос, бо угоди нас обмежували, але насправді, ці ракети досягали москви. Так, саме через це Zеленським були знищені деякі виробництва, зокрема, в Павлограді, а ракетна програма Грім-2 заморожена. В 2021 році Міноборони все ж сповістило, що готове підписати контракт на виробництво дивізіону. Потім обмежили, далі прийшов Рєзніков і проєкт похоронив. Лише в листопаді 2023 року генерал Баранов підтвердив, що їм вдалося приховати й зберегти від знищення zеленими зрадниками сам комплекс, документацію й певні блоки й комплектуючі. До речі, саме так сталося і з знаменитою САУ Богданна. З початком вторгнення Zе наказав знищити єдиний готовий екземпляр. Дивом переховали і врятували від зрадника. А потім саме нею накрили русню на Зміїному.

А на фото "щойно zе-брехуном випробувана" пускова установка Грім-2 з балістичними ракетами вже на параді до Дня Незалежності в 2018. Це та зброя, якої нас позбавив Zеленський!

Зіновій БІБРЕЦЬКИЙ



Теги:широка війна, Зіновій Бібрецький, команда ЗЕ, ракетна програма


Читайте також






Коментарі (0)
avatar