реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Про Ніжинський аеропорт думають серйозно

Ми вже повідомляли про наміри керівництва Чернігівської обласної держадміністрації розширити діяльність ніжинського аеропорту -- зробити його придатним для вантажних перевезень. Наразі він використовується лише як аеродром для спеціального авіаційного загону Державної служби з надзвичайних ситуацій, а може використовуватися значно потужніше.
Про це йшлося на нараді у голови Чернігівської ОДА з партнером компанії "Авіаплан" Євгеном Трескуновим та депутатом обласної ради Сергієм Охоньком.

"Ніжинський аеропорт має серйозні перспективи розвитку як потужний мультимодальний вантажний хаб. Має низку серйозних переваг, зокрема найдовшу та найширшу злітно-посадкову смугу Лівобережної України -- 3000 на 60 метрів, відсутність забудови в напрямках злету та посадки", -- зазначив Андрій Прокопенко.

Додатковою перевагою є ще й близькість до Києва, наявність залізничного сполучення, двох міжнародних трас поруч. Вартість проекту -- від 35 до 50 мільйонів гривень, але в ОДА наголошують, що це мають бути приватні інвестиції.

"Голос України"



Теги:Чернгівська ОДА, Андрій Прокопенко, Ніжин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar