реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Про наші фури і поляків

Мабуть, не всі тут памʼятають. Але в 90-х головними гравцями на українському і європейському ринку вантажних автоперевезень були не поляки - а німці, французи і італійці. Їх фури і їх водії возили більшу частину вантажів по всій Європі. І саме вони на цьому заробляли.

Але в 2000-х зʼявилися польські перевізники, які своїми низькими цінами і кращою якістю витіснили водіїв старої Європи.

Тому, що готові були працювати більше. Тому, що готові були заробляти менше. Тому, що хотіли жити краще. І ринок обрав тоді їх. Бо ринок завжди обирає краще.

І щось я не памʼятаю тоді, щоб французи і німці брали в облогу польські кордони, щоб блокували польські фури і знущалися з польських водіїв і споживачів.

І не треба про це мовчати. Бо те, що зараз роблять поляки з блокуванням України - це не дружба і не сусідські відносини. Навіть без війни.Навіть, якби це були мирні часі. І це не має жодного відношення до ринкової економіки і європейських цінностей.

У нас закриті порти. У нас закриті аеропорти. Ми всі - всю свою логістику побудували через аеропорти і морські порти Польщі - бо вони наші добрі сусіди. Могли побудувати через Геную.Могли побудувати через Констанс.Але більшість з нас добровільно обрала братів поляків. Ми їм платимо портові збори, ми користуємося їх ліцензійними і митними складами, ми часто завантажуємо в їх літаки і піднімаємо їх економіку.

Два місяці назад - привезти контейнер з Ґданська в Київ коштувало 1500€, а зараз 6000€. В 4 рази - бо все стоїть. Поляки все заблокували і фактично взяли нас в облогу.

Наші водії і наші перевізники - це поляки зразка кінця 90-х.Наші голодні до роботи. Наші готові довозити швидше
Наші готові працювати дешевше. Це ринок. І ринок сьогодні обирає українців.

Я хочу нагадати. Що українці - не тільки біженці і не тільки підприємці.Там, в Польщі, працюють і платять податки десятки тисяч простих українців.Наші громадяни залишають там гроші на АЗС, зупиняються в їх готелях, покупаються в їх магазинах, харчуються в їх ресторанах, купують квитки на їх потяги, автобуси і літаки.
Досить ховати очі і боятися казати правду.Наші люди не дармоїди, не прокажені.Фактично, наші громадяни піднимають економіку Польщі своєю працею і своїми витратами там.

І ми маємо повне право відстоювати і отримувати ті європейські цінності рівності і пропорційності, про які так гучно люблять говорити наші сусіди.
А те, що вони зараз роблять з нашими водіями, з нашим експортом і імпортом - це точно не дружні і не сусідські відносини.

Олексій ДАВИДЕНКО



Теги:перевізники, Україна - ЄС, блокування кордону, Україна - Польща


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Час і силу показати. Припинити польський імпорт сала і сиру. Це для початку. Таке враження, що наш Уряд ніяк не опанує себе.
avatar