реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Третій місяць – без автобусів

У Новгород- Сіверській громаді мешканці десяти сіл залишилися відрізаними від районної лікарні, від аптек і базарів: вже третій місяць тут припинено автобусне сполучення.

Причиною стало запровадження урядом карантинних правил перевезення пасажирів – перевізники відмовились виходити на маршрути.

Тепер, щоб з’їздити, наприклад, у лікарню чи в аптеку, треба найняти автомашину і заплатити від 300 до 500 гривень за одну поїздку. Або йти пішки, як це роблять мешканці Дробишева, розташованого за 12 кілометрів від Новгорода- Сіверського. Доки дійдеш, так, гляди, і здоров’я наберешся, хворіти не будеш – жартують гірко селяни.

Хоча тепер і водії, і більшість пасажирів поробили щеплення, автобуси в рейси не виходять. Міська влада розводить руками: мовляв, замінити цих перевізників не можемо, бо тендери проводимо не ми. Тим паче, коли мова йде, скажімо про села Команського старостату, які з’єднував з райцентром рейс із Шостки сусідньої Сумської області – його обслуговувало товариство «Стріла» з Київської області, яке передало рейс в суборенду підприємцю Чернявському із Шостки. Навіть додзвонитись до його міська влада не може чи й не дуже старається…
"голос України"

На фото від Суспільного\Чернігів зупинка у селі Фаївка Новгород-Сіверської громади.



Теги:Фаївка, вакцинація, Новгород- Сіверська громада, Дробишеве, Комань


Читайте також



Коментарі (0)
avatar