реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Пристрасті за заводом, якого нема

Громадські слухання про зміну цільового призначення землі у селі Шестовиця під Черніговом не дали результату.
Чернігівський підприємець Сергій Маслєнніков хоче побудувати на 6 гектарах землі у Шестовиці завод по збиранню автомобілів. Як він запевняє, з деталей європейського виробництва. Місцеві ж стурбовані мешканці переживають чи не буде тут виробництва, шкідливого для довкілля.

На громадських слуханнях голова Киїнської громади (до її складу входить Шестовиця) Андрій Головач підтвердив, що в пояснювальній записці йдеться саме про збирання автомобілів: «Підприємець займається виготовленням металевих зупинок, дитячих майданчиків, деякої техніки» - сказав він. Проте місцеві мешканці кажуть: пояснювальна записка – не той документ, який може заборонити шкідливе виробництво. Але для набуття подальших документів потрібне рішення про зміну цільового призначення землі.

«Я вже зареєстрував підприємство у вас і плачу в бюджет громади щомісяця 600 тисяч гривень, - казав на зібранні Сергій Маслєнніков. - На заводі працюватимуть 100 робітників, а згодом ще більше. Тобто ще більше податків. Ніякої хімії тут вироблятися не буде».

Не переконав. Слухання постановили перевірити чутку, що на цьому місці з 1951 року знаходяться ями з сибірською виразкою. На тому й розійшлися.

Василь ЧЕПУРНИЙ

Фото Суспільне\Чернігів



Теги:Маслєнніков, Киїнська громада, Шестовиця, екологічна загроза, новий завод


Читайте також



Коментарі (0)
avatar