реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Присяга під "замінування"

Перша сесія новообраної Чернігівської міської ради таки відбулася! Попри бойкотування її двома днями раніше, попри яловість Верховної Ради, яка ніяк не може задовольнити заяву Владислава Атрошенка про складення повноважень нардепа, попри політичні ігри і торги.

І - попри ... "замінування".

На 6-ій хвилині сесії поліція повідомила, що надійшов сигнал про замінування. Правда, не уточнили - чи цього разу сигнал був з Прилук, як тоді, коли "мінували" обласну адміністрацію...

Проте міський голова Владислав Атрошенко, якому вперто на давали стати головою, сказав коротко: "Хлопці, не балуйтесь!".

На сесії були присутні народні депутати Валерій Дубіль, Олег Купрієнко та Валерій Давиденко. Саме з першим із них журналісти пов'язали ряд колізій навколо проведення сесії.

Територіальна виборча комісія не змогла прийняти рішення про реєстрацію Владислава Атрошенка міським головою. Отак - люди обрали, а політизовані члени ТВК не визнають волі громади, посилаючись на юридичні проблеми. Хоча член ЦВК роз'яснив, що для реєстрації Атрошенка міським головою достатньо лише його заяви на складання мандату.

Попри вимогу начальника міської міліції Антона Шевцова залишити будівлю, попри протести невдоволених програшем Соколова депутатів, Владислав Атрошенко склав присягу і підписав її.

Сесія була перенесена до обласної державної адміністрації. Але роботу не продовжила - від міськради до обласної адміністрації дійшли лише 18 депутатів. Інші пішли виконувати вказівки своїх партійних начальників - тобто бойкотувати сесію.

Іван ПОБИВАН



Теги:Владислав Атрошенко, замінування, Валерій Дубіль, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Ніякої правової колізії немає.
Хіба що ВРУ не задовільнило у 10-тиденний термін заяву про складання повноважень народного депутата.
Але декому з політтехнологів нового міського голови скоріше забажалося поїхати на відпочинок у теплі краї. Тож порадили недолугі йому підправити провину ВРУ руками залежних членів ТВК. Але не судилося. Хай за свої незаконні вчинки відповідає саме ВРУ, а не члени ТВК.
avatar