реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Прилуки + Бєлгород = дружба

2011-й - особливий рік для російського Бєлгорода та українських Прилук: наші міста відзначають сторіччя канонізації Святителя Іоасафа, єпископа Бєлгородського, Прилуцького чудотворця.
У рамках святкових заходів 2-3 липня численна делегація Прилук на чолі з міським головою Юрієм Беркутом відвідала Бєлгород. Програма візиту була дуже насиченою, а головним його підсумком став Договір про побратимство та співробітництво між двома містами. Цей важливий документ, згідно з яким Прилуки і Бєлгород отримали статус міст-побратимів, підписали Юрій Беркут та мер Бєлгорода Сергій Боженов.

Договір передбачає всебічний обмін у галузі духовності, культури і мистецтва; обмін досвідом у сфері управління містом, благоустрою території та захисту навколишнього середовища; встановлення і розвиток прямих зв’язків між освітніми установами, співробітництво між молоддю і молодіжними організаціями.

У галузі духовності Прилуки й Бєлгород співпрацюватимуть шляхом проведення спільних Громадянських форумів та Днів духовності. У галузі культури і мистецтва плануються Дні культури, фестивалі, різноманітні виставки. Особливу увагу буде приділено розвитку туризму. У сфері освіти і молодіжної політики на міста-побратими чекають взаємні візити вчителів та учнів, профорієнтаційна робота по виявленню обдарованої молоді Прилук, яка бажає вступити до вищих навчальних закладів Росії, і обдарованої молоді Бєлгорода, котра хоче поповнити лави студентів провідних вузів України.

На церемонії підписання Договору, у якій узяли участь керівники адміністрації Бєлгорода та члени прилуцької делегації, неодноразово наголошувалося, що партнерство і співпраця між народами сприяють ефективному розв’язанню проблем сучасного суспільства.

Лариса КУЛИК

Газета "Град Прилуки"



Теги:Прилуки, Україна - Росія, Бєлгород


Читайте також



Коментарі (0)
avatar