реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Прилуки з Бєлгородом дружити не будуть

24 березня 2016 року на черговій сесії депутати Прилуцької міської ради розглянули питання про розірвання угоди про дружбу та співпрацю з містами - побратимами Російської Федерації, зокрема з Бєлгородом.

Рішення було ухвалено 27 голосами «за». Три депутати міської ради від голосування утрималися.

«Будь - які «побратимські» відносини з країною - окупантом є зневагою до українського народу та наругою над пам'яттю про загиблих героїв російсько-української війни. Фракція Всеукраїнського об’єднання «Свобода» у Прилуцькій міській раді одностайно голосує за припинення будь – якої співпраці з країною – агресором. Решта депутатів також мають врешті-решт проявити політичну волю та мужність й розірвати ці ганебні "побратимські" відносини!», - наголосив депутат Прилуцької міської ради від ВО «Свобода» Ігор Дубровський .

Місто Бєлгород здавна було українським містом, у ньому тривалий час правив архієпископ Іоасаф (Горленко), що походив з Прилук, з роду козацької старшини. У Прилуках зусиллями московського мецената Юрія Коптєва поставлено пам'ятник українському святому, що його Москва видає за російського...

А герб Бєлгорода - синьо-жовтий, з левом, що традиційний для міст України...



Теги:Прилуки, Іоасаф Горленко, побратимські міста, російсько- українська війна, Бєлгород


Читайте також



Коментарі (0)
avatar