реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Прилуцькі крадуть...

В результаті операції кримінальної поліції та РПОП затриманий «на гарячому» раніше судимий громадянин з викраденими в монастирі іконами.

Про це повідомляє сектор комунікації головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

Кілька днів тому поліція отримала оперативну інформацію, що на території Чернігівського жіночого Єлецького монастиря готується злочин. Йшлося про можливість крадіжки старовинних ікон з приміщення ігуменського корпусу монастиря.

Оперативники карного розшуку разом із спецпризначенцями влаштували засідку.

І дійсно, після першої ночі, коли на вулиці згасли ліхтарі, почувся шурхіт... Чоловік підійшов до будівлі, професійно відкрив вікно й хутко заліз всередину.

Коли злодій вже виходив з корпусу з викраденими іконами, поліцейські затримали чоловіка зі спортивною сумкою, де знаходилися дві викрадені ікони Божої Матері.

Затриманим виявився прилучанин, раніше судимий за вбивство з необережності. Правда, чолов’яга відсидів у СІЗО усього півтора року й вийшов на свободу. Однак на шлях виправлення не став…

Ікони не потраплять до чийогось закритого зібрання старожитностей і не будуть перепродані шанувальникам антикваріату.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу – крадіжка, поєднана з проникненням. Підозрюваного зачинили згідно статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.



Теги:Прилуки, Єлецький монастир, ГУ НП в Чернігівській області


Читайте також



Коментарі (0)
avatar