реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Прилуцькі депутати вимагають провести деолігархизацію

На сесії депутати Прилуцької міської ради прийняли рішення звернутися до Верховної Ради України щодо ухвалення антиолігархічного пакету докорінних перетворень.

Ось його текст

Звернення

Прилуцької міської ради до Верховної Ради України щодо ухвалення антиолігархічного пакету докорінних перетворень

Найбільші виклики, які сьогодні постали перед українцями, це – війна, корупція і тотальне зубожіння нації. Але найстрашніше – невпевненість у завтрашньому дні, тривога кожного українця за майбутнє дітей. Причиною цього є олігархія.

По-перше, олігархія є основою системної корупції. Попри створення нових антикорупційних органів і задекларовану на найвищому рівні боротьбу з корупцією, її рівень лише зростає. Боротьба йде лише з окремими проявами корупції, а це не може розв’язати проблему системно, бо не торкається її основи – олігархії. Це вони корумпують увесь державний апарат і вивозять награбоване в офшори, «освоюють» державний бюджет через різноманітні тендери та дотації, обкладають українців непомірними тарифами та цінами за товари та послуги.

По-друге, олігархія є причиною зубожіння українців.

По-третє, олігархи є лютим ворогом середнього класу. Вони панічно бояться конкуренції, яка підриває їхню монополію.

По-четверте, олігархія зацікавлена у війні без кінця, бо поки нація воює, олігархи мародерствують.

Єдиний шлях подолати олігархію – це запровадити в життя антиолігархічний пакет законопроектів докорінних перетворень.

Ці законопроекти спрямовані на підрив самих основ олігархічного ладу в Україні. Необхідно якнайшвидше запустити цей процес, бо часу на бутафорні реформи вже немає – вікно можливостей для докорінних перетворень в Україні закривається, а наслідком залишення олігархів при владі може стати втрата держави.

Наголошуємо, що проведення реальної деолігархізації було однією з головних вимог Революції Гідності, а сьогодні є найпершим завданням від вашого працедавця – українського народу.

Враховуючи вищевикладене, ми, депутати Прилуцької міської ради, вимагаємо від Верховної Ради України негайно внести на розгляд та ухвалити антиолігархічний пакет докорінних перетворень.

Тільки таким шляхом ми витягнемо Україну з ями корупції, зубожіння та війни.



Теги:Прилуки, олігархи


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
0
1
Цікаво, які це політичні партії міської ради Прилук проти олігархії? Адже самі партії - інструмент олігархічної системи.
Насправді, потрібно змінювати саму систему влади.
А саме - засилля партійних списків замінити мажоритарними виборами.
avatar
2
Хіба може нормальна людина перемогти на мажоритаиних виборах представника олігархату?
Та ніколи! В неї ж немає"гречки".
avatar
0
3
Так хоч гречку хтось отримає.
Якщо серйозно, то "гречка" попаде виборцю, а не партійним начальникам. І округ матиме закріпленого депутата, якому "гречку" (конкретні справи) постійно треба підсипати (звітувати).
avatar