реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Прилуцькі бізнесмени прикриваються іранцем

В центрі Чернігова біля Лялькового театру в районі П'яти кутів невдовзі почнеться будівництво багатоповерхового будинку. Так, згідно рішеня Чернігівської міської ради від 26 грудня 2014 року ТОВ “Інвест-Альянс” було затверджено проект відведення та зміну цільового призначення земельної ділянки по проспекту Перемоги, 131, площею 0,1721 га з формулюванням “для експлуатації об"єктів нерухомості” на “для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку”.

Компанію, яка буде вести будівництво, представляють відомі вже в Чернігові політики та бізнесмени з міста Прилук - головний регіонал області Анатолій Мирошниченко та його бізнес -партнер Сергій Варнавський. Але з незрозумілих причин вони вирішили прикритися київським архітектором іранського походження, таким собі Хакбазом Сорушем, який і був присутній на сесії, і до якого апелювали і міський голова Олександр Соколов, і депутати ради.
Ось він на фото. (Його колега постійно затуляв обличчя, коли журналісти намагалися зфотографувати цих інвесторів — забудовників).

Чомусь на сесію Чернігівської міської ради не прийшли справжні представники підприємства — забудовника ТОВ “Інвест-Альянс”, співзасновником якого в свою чергу є ТОВ “Інвестиціqно фінансова кампанія ВМ” (ТОВ ІФК ВМ), що була зареєстрована 12 червня 2014 року двома засновниками - Анатолієм Мирошниченком та його постійним партнером Сергієм Варнавським. Як відомо, Мірошниченко, крім іншого, очолює обласну організацію Партії регіонів в Чернігівській області, а Варнавський очолює вже кілька років найприбутковіше комунальне підприємсво Чернігівської обласної ради “Ліки України”.

Маніпуляція учасниками АТО

Під час сесії депутати з земельної комісії заявляли, що представник забудовника в особі Хакбаза Соруша запевняв, що готовий взяти на себе зобовязання перед чернігівськими учасниками АТО щодо виділення квартир в новому будинку.
Однак, як з'ясувалося, жодних документальних зобов'язань забудовник не надавав. Про це заявили і присутні на сесії бійці чернігівських батальйонів, теж саме підтвердив міський голова Олексанр Соколов. Тому всі заяви про квартири для учасників АТО виглядають не більше як маніпуляція.

Як нардеп від “Батьківщини” пов'язаний з інвестором Партії регіонів

Цікаво також, що вперше фігура Хакбаза Соруша “засвітилася” в Чернігові під час виборчої кампанії до парламенту в серпні 2014 року. Тоді народний депутат від партії “Батьківщина” та голова вибочого штабу цієї партії в Чернігівській області також прилучанин Валерій Дубіль презентував його як київського інвестора, який готовий взятися за демонтаж двох зруйнованих від вибуху газу під'їздів у будинку № 36 по вулиці 50 років ВЛКСМ у Чернігові. Але тоді, за повідомленням прес-служби Валерія Дубіля, міська влада ніби чинила всілякі перепони їх інвестору. Не пройшло і кількох місяців, як Соруш виплив уже як інвестор від представників бізнесу пов'язаного з Партією регіонів.

На останній сесії Чернігівської міської ради міський голова Олександр Соколов та його заступник з питань будівництва Віктор Бережний також запевняли, що інвестори з ТОВ “Інвест-Альянс” будуть робити демонтаж двох зруйнованих від вибуху газу будинків.

На останок зазначимо, що так звана прилуцька бізнес група на чолі з Анатолієм Мирошниченко значно активізувала свою роботу в Чернігові. Так, на попередню сесію Чернігівськох міської ради виносилося питання про внесення змін до Генплану міста, щодо зміни цільового призначення 3.8 га землі біля зеленої зони Ялівщини з промислового призначення під житлову забудову , хоча не мала жодних прав на цю земельну ділянку. Місяць тому це питання зі скандалом було зняте з розгляду сесії.

Павло ПУЩЕНКО, "Чернігівщина: події і коментарі"ПіК






Теги:Прилуки, група Європа, Валерій Дубіль, забудовники, Чернігівська міська рада, Анатолій Мірошниченко, Партія Регіонів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar