реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Головний регіонал Чернігівщини хоче вхопити чернігівської земельки

Головний регіонал області, голова облспоживспілки Анатолій Мірошниченко нещодавно відзначився виступом за звільнення начальниці охоронної археологічної інспекції Валентини Мултанен, бо, мовляв, система корумпована. Тепер же, як дослідив журналіст Павло Пущенко, стає зрозумілим де хранителька культурної спадщини заважала головному регіоналу області. Далі пише Павло Пущенко:

- В Чернігові назріває черговий земельний скандал довкола території лісопарку Ялівщина. На наступну сесію Чернігівської міської ради 28 листопада питанням в порядку денному під номером 19 планується вносити зміни до Генерального плану міста Чернігова.

Зокрема таке собі ТОВ «ПМК-59» звертається до депутатів за запитом з пропозицією змінити цільове призначення кількох гектарів землі в Ялівщині ( або за версією ТОВ «ПМК – 59» землі, що межує з територією Ялівщини). Ця ділянка в кілька гектарів межує з елітним котедж ним містечком, на території колишнього табору «Супутник», що зараз називають «Царським селом»

В проекті рішення йде мова про зміну цільового призначення землі з промислового – під зону «індивідуальної садибної забудови» (фактично під котеджі).

Цікаво, що офіційно за ТОВ «ПМК-59» стоять відомі в Чернігові люди – головний регіонал Чернігівщини Анатолій Мирошниченко та обраний свого часу по списикам БЮТ до Київської ради, а нині очільник найприбутковішого комунального підприємства Чернігівської облради Сергій Варнавський. Всі вони як відомо вихідці з міста Прилук, пов’язані так званою бізнес – групою «Європа». (Про зв’язки Мирошниченка та Варнавського читайте в матеріалі «Голова Чернігівської облради Микола Звєрев проти людини головного регіонала Анатолія Мирошниченка»)

Також серед засновників підприємства ТОВ «ПМК-59» значиться ще один прилучанин – депутат прилуцької райради Володимир Тінюков. Саме цей персонаж може вважатися офіційним містком до ще одного політичного героя з Прилук, що укорінився на Чернігівщині – народного депутата Валерія Дубіля. Тінюков - був обраний депутатом прилуцької райради саме від партії «Батьківщина» , також саме він по інформації ПіК був одним з керівників виборчого штабу Юлії Тимошенко під час останніх президентських виборів у квітні –травні 2014 року. А виборчий штаб Тимошенко,як відомо на Чернігівщині очолював ніхто інший як Валерій Дубіль.

Прилучани Тінюков, Мирошниченко та Варнавський є засновниками ТОВ «ПМК-59».

Цікаво, що саме підприємство ТОВ «ПМК-59» було створено зовсім нещодавно . За даними ПіК, до останнього часу цією землею та однойменним підприємством в Ялівщині володів відмий в Чернігові бізнесмен та кількаразовий претендент на посаду міського голови Сергій Кнуренко, але в результаті певних бізнес домовленостей Кнуренко поступився підприємством ПМК – 59 на користь Мирошничнка та його партнерів. Після цього і було утворено нове підприємство ТОВ «ПМК-59» .

Деякі витримки з попередніх матеріал про ПМК 59:

«ПМК-59 была основана в 1949 году как дочернее предприятие « Черниговводстроя», Занимались мелиорацией, строительством, бурили скважины, начинали строить хранилище ядерного топлива возле Чернобыльской АЭС. В лучшие времена здесь работали до 300 человек. Предприятие занимает около трех гектаров земли в урочище Яловщина, рядом с бывшим пионерлагерем «Спутник», который превратился в элитный поселок.

В 2011 году основным акционером «Черниговводстроя» стал Сергей Кнуренко. Он был главой наблюдательного совета. Летом 2011-го был аудит, после чего бессменный директор Григорий Кайрод ушел с поста, забрав 10 единиц техники, чтобы основать собственную частную фирму. В августе Кнуренко представил нового директора Сергея Йовенко. Работники полгода не получали зарплату, а на днях многих из них уволили.» (газета «Весть « за 2012 год. )

Загалом, складається враження, що депутати Чернігівської міської ради йдуть в свій останній земельний бій. Мабуть розуміючи, що закінчення терміну депутатських повноважень вже скоро, а більшість нинішніх депутатів вже, напевно, не повернуться в раду, намагаються як найбільше урвати на останок хто землі, а хто гроші за потрібне голосування. Тільки громадськість своєю увагою та присутню на сесії може зупинити цей процес.

Павло ПУЩЕНКОЧернігівщина: події і коментарі



Теги:Міроха, група Європа, Чернігівська обласна рада, Ліки України, Європа, Микола Звєрєв, регіонали, Валерій Дубіль, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar