реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Прилуцька влада: "Уже ж вибачились, що ще треба?"

Позачергова сесія Прилуцької міської ради прийняла половинчате рішення у стилі презиідї обласної ради.

Рішення так і зветься - «Про звернення президії Чернігівської обласної ради». Ним міська рада «підписалася» під тим самим зверненням президії до Президента, Прем’єра, спікера та співгромадян. У тексті – засудження дій правоохоронців, наполягання на розслідуванні інциденту, сподівання на те, що кризові явища можна владнати мирним шляхом.

А ще все, що відбувається зараз у столиці відкрито названо провокацією, про що свідчить цитата зі звернення: «…Ми засуджуємо дії провокаторів, які намагаються дестабілізувати ситуацію, закликаючи людей до насильницького захвату адмінбудівель…».

Секретар міської ради регіонал Олександр Правосуд висловив таку думку -- мовляв, це ж була бійка, але ж була і провокація. Перед побитими уже вибачились, а що іще треба? До речі, беркутівців, які вчинили кривавий погром, "не можуть" знайти і досі, а дев'ятьох хлопців, які начебто штурмували, уже засудили.

Опозиція запропонувала свій варіант рішення - заклик до Президента відправити у відставку уряд та взяти під особистий контроль процедуру притягнення до кримінальної відповідальності винних працівників силових структур у погромі на Майдані; звернення до мешканців міста зберігати порядок і спокій, а до очільників навчальних закладів – не тиснути на студентів, які висловлюють свою громадянську позицію, беручи участь в акціях непокори.

Ця пропозиція набрала тільки 19 голосів, а соціалістично - регіоналівська більшість проголосувала за беззубе перше звернення.



Теги:опозиція, спротив, Прилуки


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Краще б прилуцька влада, думала про те, як заборгованість учителям та медикам виплатити, чим створює видимість роботи. Чи вони хочуть тільки видовищами людей кормити?!
avatar