реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Прилуцька схема ухилянтів

На Чернігівщині СБУ викрила "схему" ухилення від призову, яку організувала очільниця ЦНАПу. Члени групи, до якої жінка долучила ще трьох помічників, виготовляли фіктивні довідки вартістю від 2,5 тисяч доларів США. Такі довідки дозволяють виїхати військовослужбовцям за кордон на постійне місце проживання.

Про це повідомляє пресслужба СБУ на своїй сторінці у Facebook.

Як йдеться в повідомленні, таким чином члени групи "заробили" на мобілізації в умовах війни майже 4 мільйони у гривневому еквіваленті.

"Для реалізації схеми її організаторка разом зі спільниками використовувала особисті зв’язки у місцевому військкоматі та міграційній службі. Встановлено, що для «немісцевих» клієнтів посадовиця ЦНАПу особисто займалась питаннями зміни адреси реєстрації. Це було необхідно, аби ухилянтів можна було поставити на облік і потім «списати» саме через місцевий військкомат. При цьому двоє її спільників підшукували клієнтів серед потенційних призовників і діяли як посередники для передачі грошей за корупційні «послуги». Ще один фігурант – представник кримінального світу, який перебуває за кордоном і звідти координував діяльність учасників оборудки.", — пишуть в СБУ.

Під час обшуків за місцями проживання і роботи всіх причетних до "схеми" виявили готівку, фальшиві довідки з військкомату та комп’ютерну техніку із доказами діяльності.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили всім чотирьом учасникам групи про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань);
ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Троє з них перебувають під вартою без права внесення застави. Ще один — переховується від правосуддя за кордоном.

Вирішується питання щодо оголошення його у міжнародний розшук.

Крім того, перевіряється причетність до оборудки посадовців місцевих військкоматів та міграційної служби.

Всім учасникам групи загрожує до дев’яти років тюрми з конфіскацією майна.



Теги:Прилуки, ухилянти, СБУ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar