реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Прилучани наголосували: фабрика зупинилася!

Міжнародна тютюнова компанія BRITISH AMERICAN TOBACCO призупинила роботу фабрики в Україні.

В компанії вважають тютюнове виробництво в Україні нерентабельним, якщо законопроєкт №1409 набуде чинності.

Міжнародна група компаній British American Tobacco призупинила роботу тютюнової фабрики "В.А.Т.-Прилуки". 

Про це повідомляє ThePage із посиланням на листа фінансового директора компанії Тараса Павлуся на ім'я в. о. начальниці Офісу великих платників податків ДФС Оксани Нечепорук, яке є у розпорядженні видання.

У зв’язку з припиненням виробництва "В.А.Т.-Прилуки" просить відкликати 25 млн акцизних марок і повернути 505 млн грн, сплачених за них.

Невдоволення у тютюнової фабрики викликав законопроєкт №1049. Згідно поправки нардепа від "Слуги народу" Олександра Дубінського, компанії-виробники повинні будуть продавати сигарети оптовим компаніям за ціною, що не перевищує 80% від максимальної роздрібної ціни.

У British American Tobacco зазначили, що ці поправки роблять тютюнове виробництво в Україні нерентабельним, повідомляє Новое Время.

"Ми не знаємо, як рухатись далі. Ми не можемо як компанія виробляти продукцію, з якою не знаємо, що робити. Відповідно до цього, ми зупинили виробництво в Прилуках. Вже другий тиждень фабрика стоїть", — заявив генеральний директор "В.А.Т.-Прилуки" Артем Скрипка під час зустрічі з керівництвом міста.

Водночас Артур Гусейнов, старший юрист з корпоративних та правових питань "В.А.Т.-Прилуки", спростував чутки про закриття тютюнової фабрики. Він зазначив, що наразі виробництво простоює.

В компанії зазначили, що у разі набуття закону чинності, вони змушені будуть скоротити виробництво, а відтак і працівників, або ж зовсім припинити його.

"Економічна правда" зазначає, що тютюнова фабрика "В.А.Т.-Прилуки" є одним з трьох найбільших платників податків в Україні і заплатила в 2018 році 16,05 млрд грн податків. Видання нагадує, що раніше British American Tobacco вирішила перенести центр прийняття рішень з України в Румунію. Такий крок у компанії пояснювали, серед іншого, непрогнозованою фіскальною та регуляторною політикою уряду України. Про це повідомляє ТСН

Залишається додати, що 77 відсотків мешканців Прилук - виборців, які прийшли на вибори голосували за Президента Зеленського, а 44 відсотки прилучан - за народного депутата від "Слуги народу" - фракції, у яку входить і одіозний Дубінський. Прилуцька фабрика була основним платником податків в області і основним місцем роботи для прилучан....



Теги:Прилуки, Слуга народу, Брітіш Амерікан Тобако, перемога Зеленського, Дубінський


Читайте також



Коментарі (0)
avatar