реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Нардеп Дубінський підозрюється у державній зраді

Те. що було очевидним для пересічного українця, отримує підтвердження в правоохорнців: народний депутат зі "Слуги народу" Дубінський отримав підозру у державній зраді.

Нардеп мав позивний "Буратіно" і входив до складу злочинної організації, яку сформувала російська розвідка, встановила СБУ.Чинний народний депутат України отримав підозру у державній зраді. Про це повідомила СБУ у понеділок, 13 листопада.

За даними слідства, він мав позивний "Буратіно" і входив до складу злочинної організації, яку сформувало Головне управління Генштабу (ГУР) ЗС Росії. Члени групи мали розхитувати суспільно-політичну ситуацію в Україні та дискредитувати нашу державу на міжнародній арені.

За це учасники угруповання отримували гроші від військової розвідки РФ – загалом понад $10 млн.

Під час досудового розслідування було задокументовано, що фігурант поширював фейки про найвище військово-політичне керівництво України.

"Один із прикладів дезінформаційної роботи – поширення фейків про нібито втручання українських високопосадовців у президентські вибори в США у 2019 році. Для "розгону" проросійських наративів він брав участь у відповідних пресконференціях", – зазначили у спецслужбі.

Встановлено, що злочинну організацію створив заступник начальника російського ГРУ Володимир Алєксєєв як агентурну мережу, що діяла в столиці України. Операційним керівництвом ворожої групи з території РФ займався його заступник – Олексій Савін.

За даними слідства, крім нардепа до складу групи входив екснардеп Андрій Деркач, який напередодні повномасштабного вторгнення РФ втік за кордон.

"Також до цієї агентурної мережі входив колишній прокурор Костянтин Кулик. Він мав позивний "Птичка", наразі переховується від правосуддя за кордоном. Під час проведення інформаційних диверсій проти нашої держави Кулик публічно займався псевдоправовим "обґрунтуванням" фейків на користь Кремля", – інформують в СБУ.

Також повідомляється, що підривну діяльність організації в Києві координував експомічник Деркача, колишній співробітник ГРУ часів СРСР Ігор Колєсніков, який за матеріалами СБУ вже засуджений і відбуває покарання за держзраду.

На підставі зібраних доказів генеральний прокурор повідомив народному депутату про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: державна зрада, створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній (ч.1 ст.111, ч.1 ст.255).

Довідка "Сіверщини".

Олександр Дубінський працював на каналі Коломойського "1+1". Проти Дубінського в січні 2021 року запроваджено персональні санкції з боку Міністерства фінансів США за втручання в американські вибори та участь у російській мережі зовнішнього впливу.

За оцінкою «Детектор медіа», коли Дубінський почав працювати керівником департаменту журналістських розслідувань на «1+1» у 2010 році, він став чітко та послідовно відстоювати інтереси власника каналу Ігоря Коломойського. Так, окремі випуски «Українських сенсацій» мають ознаки політичного замовлення. Зокрема, йдеться про випуск від 23 березня 2019 року «50 відтінків Порошенка», де тодішнього Президента України звинуватили у створенні злочинного угрупування на території Молдови і причетності до вбивства свого брата Михайла. Журналістка телеканалу «1+1» Соломія Вітвіцька назвала такі розслідування «дивними» і запевнила, що студія ТСН не має до них стосунку. При цьому Дубінський, з-поміж фаворитів на президентських виборах 2019 року, мав багато критичних матеріалів про Порошенка і лише один про Юлію Тимошенко. Водночас, ледь не кожен публічний крок Зеленського було показано в позитивному світлі.

Дубінського підозрюють у організації незаконної переправи через кордон свого брата.

Дубінський назвав «фашистським» патріотичне вітання «Слава Україні!», а саме його вживання назвав «вершиною кретинізму»

ЗМІ повідомили, що у Дубінського у власності 24 квартири та 17 автомобілів.Крім квартир і автомобілів, також володіє 70 сотками землі і двома будинками. Ця власність оцінюється в 2,5 млн доларів.Частина власності записана на матір, у якої єдине джерело доходів - пенсія. Ця власність появилась у рік виборів.






Теги:Дубінський, СБУ, державна зрада, Слуга народу


Читайте також



Коментарі (0)
avatar