реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Приклади маніпуляцій, або Читайте далі заголовків!

Важко вижити в часі деформованої інформації...

Скажімо, повідомлення - викрито трьох посадовців міської ради, які крали пальне. Читаю далі: виявляється, ці троє насправді працівники АТП, себто комунального підприємства, яке підпорядковане міській раді. Правда ж, не все одно?!

Ще гірше: читаю - американська розвідка заявила, що ЗСУ не досягнуть мети контранаступу і зупиняться біля Мелітополя. Прикро, заходжу в текст: виявляється, про це повідомила газета "Вашингтон пост" (це ще треба б перевірити чи дійсно в цій газеті таке є) з посиланням - увага! - на анонімне джерело. Ну, так не розвідка ж заявила, а газета. По-друге: з вашингтонського обкому, звісно, видніше що робиться під Мелітополем. Як отому німецькому міністру, що пророкував падіння Києва через 6 годин війни... Може, він насправді данець і згадав, як Данія з німцями у другій світовій воювала ... 4 години?!

... Розумію здивування професора з теорії інформаційних воєн Георгія Почепцова - і як при такому валі маніпуляцій пробивається правдива інформція?! Як трава крізь асфальт...
Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:журналістика, інформаційна війна, фейки, Георгій Почепцов, Василь Чепурний


Читайте також



Коментарі (0)
avatar