реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Прифронтове Рубіжне опам'ятовується...

У прифронтовому місті Рубіжне Луганської області, над яким шефствує Чернігівська область, масово скандували "Слава Україні!".

Це сталося 23 квітня - мешканцями міста було організовано патріотичний захід на противагу так званій «русской весне» 2014 року, коли схід України накрила хвиля сепаратизму. Про це повідомляє місцевий сайт Трибун

«Два роки тому ми, патріоти Рубіжного, отримали поразку Проросійські і сепаратистські сили взяли наше місто під свій контроль... Це було нашою великою помилкою. Тепер ми об'єднались і ніхто і ніщо не завадить нам на правильному шляху. Ми тут зібрались, щоб нагадати всім про ідеї української нації, а також про те, що Рубіжне є українським містом і теріторія всієї Луганської області є невід'ємною частиною України, що визнають всі держави світу" - розповів організатор акції від "Правого сектора" місцевий патріот і активіст Микита.

Депутат Рубежанської міськоїх ради від "БПП" "Солідарність" Денис Денищенко, який також був серед учасників, відзначив: «Мені сподобалась самоорганізованість місцевих патріотів. Рік тому я сам особисто організовував патріотичну акцію 21 квітня на річницю розгону рубежан сепаратистами, а зараз про акцію дізнався із соціальних мереж і приїхав підтримати. І побачив позитивну тенденцію: рік тому ніхто б не посмів прийти на площу з прапорами України, а зараз це люди роблять самі і з задоволенням".

На акції були присутні хлопці - спортсмени із Сєвєродонецька. Вони сказали, що хочуть зробити свій рух масовим, щоб люди не боялися висловлювати проукраїнську позицію, знаходячись так близько від зони бойових дій.



Теги:російсько- українська війна, Сєвєродонецьк, Рубіжне, Луганська область


Читайте також



Коментарі (0)
avatar