реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Президент визнав вояків УПА. Бідні комуністи та інші аґенти Кремля...

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 75/2010

Про вшанування учасників боротьби за незалежність України у XX столітті
Ураховуючи результати проведених наукових досліджень, визнаючи на державному рівні видатну роль учасників боротьби за незалежність України у XX столітті, з метою їх вшанування, відновлення історичної справедливості та правдивої історії українського визвольного руху XX століття постановляю:

1. Визнати учасниками боротьби за незалежність України у XX столітті осіб, які брали участь у політичній, партизанській, підпільній, збройній боротьбі за незалежність України, в тому числі у складі формувань Української Центральної Ради, Української Народної Республіки, Західно-Української Народної Республіки, Української Держави (Гетьманату), Української військової організації, Організації народної оборони «Карпатська Січ», Організації українських націоналістів, Української повстанської армії, Української головної визвольної ради та інших військових формувань, партій, організацій та рухів, що ставили за мету здобуття Україною державної незалежності.

2. Кабінету Міністрів України розробити разом зі Службою безпеки України та за участю Національної академії наук України і внести в установленому порядку на розгляд Верховної Ради України проект Закону України «Про правовий статус учасників боротьби за незалежність України у XX столітті».

3. Міністерству освіти і науки України, Українському інституту національної пам'яті розробити за участю Національної академії наук України для навчальних закладів методичні, просвітницькі та інші матеріали, присвячені боротьбі за незалежність України у XX столітті.

4. Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям уживати в установленому порядку заходів щодо гідного вшанування учасників боротьби за незалежність України у XX столітті, в тому числі з активізації патріотичного виховання молоді та просвітницької роботи, найменування у населених пунктах вулиць, площ, бульварів, парків та скверів, навчальних закладів та закладів культури на честь визначних учасників боротьби за незалежність України у XX столітті та подій, пов'язаних з українським визвольним рухом XX століття.

5. Запропонувати органам місцевого самоврядування здійснювати заходи щодо вшанування учасників боротьби за незалежність України у XX столітті.

Президент України Віктор ЮЩЕНКО

28 січня 2010 року




Теги:герої України, Ющенко, УПА, бандерівці, вояки -повстанці


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
П'ять років він займався бджолами і кажанами, а тепер (з подачі "Свобди") вирішив підставити Тімошенко. Наказав кабміну розробити закон і провести його в ВР, де його меншість разом з комуняками і ПР зарубають його (закон) на корню. Такий вчинок гірше ніж у сиріт забрати гроші щоб купить собі лярву.
avatar
2
Сам ти кажан із бджолами! Не кажучи вже про лярву... Ющенко -- молодець, що хоч зараз проснувся і оголосив те, що мав зробити 4 роки тому.
avatar
3
Треба це було робити відразу ж після інавґурації, а не перейматися інтересами "любих друзів" та кумів. Якщо пан Ющенко відповідальний політик, то він ще повинен відкинути тезу, що "Росія - наш стратеґічний партнер". Я не політик, а лише лікар, і то розумію, що кожний народ хоче жити гідно, навіть за рахунок інших, і це нормально. Навіть маленька Естонія перед східним монстром відстояла свої інтереси, і східний сусід, розуміючи, що естонці не піддадуться його тискові, вимушений був піти на рівноправний діалог. Ще раз повторюю, їхній президент веде політику в інтересах лише свого народу, і в нього немає таких понять, як "братський народ" чи "стратегічний партнер", і він заради оцих примар ніколи не поступиться інтересами рідної Естонії. До речі, там ніколи різним нацменшинам не надавали й не нададуть ніяких переваг на шкоду корінній нації. І там міґранти через механізм натуралізації мають довести своє право на громадянство. Не те, що в нас.
avatar