реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Президент України став на коліно

Президент України Петро Порошенко став на коліно, приймаючи в Чугуєві прапор 81-ї окремої аеромобільної бригади високомобільних десантних військ.

Синьо-жовтий стяг голові держави вручив молодший сержант Павло Деревицький. З цим прапором бійці 81-ї бригади брали участь у бойових діях на Донбасі.

«Я дуже ціную цей подарунок – Прапор бойової 81-ї бригади. Він був у Донецькому аеропорту, Авдіївці, Пісках, Водяному. 81-ша бригада демонструє разом з іншими десантними підрозділами, зокрема 75-м та 25-м, найкращі якості воїнів-десантників», – заявив Петро Порошенко

Сьогодні у Києві, на Софійській площі, Президент передав цей прапор для експонування бойових знамен. А у своєму виступі з нагоди Дня державного прапора України нагадав про прапор Залізної дивізії, врученій їй за перемоги над російськими окупантами у 1919 році і повернутий на Україну Патріархом Мстиславом, який у ті часи був адьютантом Головного Отамана УНР.

Президент нагадав, що і Богородиця -Оранта зображена на куполі Софійського собору в синьо- жотвих кольорах.

Він згадав кількох українців, які зараз, в часи російської окупації Криму та частини Донбасу, ціною свого життя і під загрозою смерті, зберегли українські прапори.



Теги:День державного прапора, залізна дивізія, російська окупація, Патріарх Мстислав


Читайте також



Коментарі (0)
avatar