реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

"Президент і уряд самоусунулися" - депутат з Бахмача

Депутатам Бахмацької міьскої ради не вистачило одного голосу, щоби звернутися до депутатів Верховної Ради України з проханням відправити уряд Миколи Азарова у відставку. Цього ж голосу не вистачило і під час голосування з закликом до Віктора Януковича добровільно піти у відставку

Це сталося на сесії міської ради, повідомляє прес- служба оласної організації ВО "Свобода".

На зібранні виступив голова фракції ВО "Свобода" у міській раді депутат Михайло Виноградов. Свободівець висловив глибоке обурення подіями, що відбулися в ніч на 30 листопада 2013 року, коли о 4-й ранку на Майдані Незалежности в Києві спецзагони МВС України по-звірячому розігнали абсолютно мирне зібрання, яке відбувалося під гаслом "За европейську Україну!". Націоналіст наголосив, що десятки демонстрантів-наших співгромадян було цинічно та жорстоко побито, пролилася невинна кров.

Коментуючи інцидент у столиці, націоналіст зазначив: "У цей час уряд і Президент України самоусунулися від відповідальности за вищезазначені події, покладаючи відповідальність за криваві жертви на свавілля міського керівництва МВС, чим фактично визнали втрату державного контролю над державними силовими структурами. Цього року непрофесійна діяльність уряду призвела до величезних проблем із фінансуванням б'юджету міста, що негативно позначилося на міській життєдіяльності. Справи уряду Азарова настільки кепські, що від серпня 2013 року безсоромно та свавільно використовує гроші на харчування дітей у міських дошкільних навчальних закладах (дитсадках), що надходять у вигляді батьківської плати, на "латання" дірок державного кошторису, а це призводить до невпинного зростання боргів дитсадків перед постачальниками продуктів харчування та проблем у організації харчування дітей. Що вже казати про міські програми з благоустрою, програми розвитку інфраструктури міста, фінансування яких місцеві установи Держскарбниці зупинили з липня місяця цього року".

Після бурхливої дискусії депутати одностайно засудили кривавий розгін мирної демонстрації і насильство над демонстрантами на Майдані Незалежности, підтримали резолюцію учасників народного віча в Києві від 1 грудня.

Крім того, депутати вимагають притягнути до відповідальности осіб, винних у кривавому антиконституційному розгоні учасників мирного зібрання.

Наостанок депутати звернулися до працівників органів внутрішніх справ, усіх правоохоронних органів із закликом не виконувати злочинних наказів, не вчиняти жодних актів насильства над мирними громадянами та не брати участь у спробах розгону мирних акцій протесту.



Теги:спротив, свобода, євромайдан, Бахмач


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Так помаранчева псевдоопозиція уже "відправляла" уряд Азарова у відставку й що з того вийшло? Пшик! Бо уся їх "боротьба" з владою не більше ніж гра, ось тільки прості люди по-справжньому постраждали. Й зараз, замість того, щоб сісти за стіл переговорів, як червоні пропонують, вони й далі масла у вогонь підливають.
avatar