реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

«Прес-конференція» (МП), на якій мене не було

16 вересня у приміщенні Чернігівського духовного училища відбулася прес-конференція, яку проводив прес-секретар Чернігівської єпархії УПЦ МП батюшка Захарій. На неї мене не допустили, вигадавши, що я не акредитований. Не допустили й представників Київського патріархату -- о. Мирона та прес--секретаря Олександра Шмуригіна. Цензура. Потім відповідаючи на запитання журналістів, о.Захарій сказав, що з нашого боку вони боялися провокацій! Проте журналістська солідарність допомогла вирішити цей неприємний момент. Після прес-конференції виникло багато запитань, а найголовніше серед них таке: чи може православний священик казати неправду?
" Всі документи підроблені, - ствердив о. Захарій , - не було ні зборів села, ні зборів церковної «десятки». Це він підтвердив присутністю Раїси Кучми -- «голови» церковної десятки с. Жуклі. Яка заявила, що її підпис підроблений.
Насправді вона проживає у сусідньому селі Козилівці та її підпису немає на зборах релігійної громади.
Версія о. Захарія виглядає наступним чином.
У неділю мало бути представлення нового священика УПЦ КП громаді села. Більшість селян виступила на підтримку Московського патріархату. О 10.30 до села прибув владика Іларіон з двома автобусами бритоголових молодчиків з організації «УНА-УНСО», серед яких були і Олександр Ясенчук та Олександр Шмуригін. Після приїзду владики міліція, яка стримувала конфлікт, відійшла убік, а «молодчики» зі священиками УПЦ КП з важкими предметами налетіли на натовп (МП), який вони побили.
Насправді настоятель парафії УПЦ Київського патріархату о. Ілля Бідняк познайомився з селянами вже на початку вересня. І на Головосік 11 вересня звершив службу у Свято-Покровському храмі. Видалили за територію церковного подвір’я приїжджих молодчиків МП самі селяни Жуклі, яких «довели» священики московського патріархату, заблокувавши вхід до храму. На відеозйомці чітко видно як бабусі та дідусі із Жуклі, а не молодчики-націоналісти, відтягували від входу «московських отців».
По закінченню «прес-конференції» один мій колега, ділячись враженнями про неправдиву прес-конференцію священика УПЦ Московського патріархату, висловив таку думку:«Світ змінюється на гірше».
Не потрапив на прес-конференцію Олександр ЯСЕНЧУК






Теги:О.Ясенчук


Читайте також



Коментарі (0)
avatar