реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Премії - кращим педагогам

У Чернігові нагородили лауреатів обласних премій імені Софії Русової та Георгія Вороного

Напередодні професійного свята кращим освітянам Чернігівщини вручили обласні премії імені Софії Русової та Георгія Вороного. Нагородження лауреатів відбулось в Чернігівському історичному музеї імені В.В. Тарновського.
«В ці дні ми маємо нагоду висловити слова вдячності та поваги педагогам. Сьогодні життя ставить перед вами складні задачі – виховувати, навчати та розвивати в умовах війни, під час повітряних тривог. Хочу щиро подякувати за вашу працю та попросити берегти себе, знаходити джерела енергії для себе, відновлюватись та надихатись», – звернулась до освітян заступниця начальника ОВА Жанна Шерстюк.

«Завдяки професіоналізму, наполегливій та сумлінній праці лауреатів премій здобувачі освіти області демонструють високі результати під час олімпіад та конкурсів», – зазначив начальник Управління освіти і науки ОВА Юрій Музика.

Так, 153 учні навчальних закладів Чернігівщини стали переможцями всеукраїнських учнівських олімпіад, 94 – нагороджені дипломами за підсумками другого етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, 7 учасників вибороли перемогу у фінальному етапі XIII Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, 3 учні стали переможцями фінального етапу Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Серед студентів та учнів навчальних закладів області є стипендіати Президента України та Кабінету Міністрів України. Крім того, серед досягнень студентської молоді перемоги на всеукраїнських конкурсах з природничих, технічних і гуманітарних наук та Всеукраїнській студентській олімпіаді з навчальних дисциплін.

З 2007 року премію Софії Русової отримали 290 найкращих педагогічних працівників закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та професійно-технічної освіти, а премію Георгія Вороного – 60 науково-педагогічних працівників закладів вищої та фахової перед вищої освіти області.

Віктор КОШМАЛ



Теги:Чернігівська ОДА, Георгій Вороний, премії, Софія Русова


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
А попитай у них, відзначених педагогів, про Закон України "Про основні засади державної політики у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності", відповідь буде - не чули.
avatar