реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Предстоятель ПЦУ виступив проти нав'язування гендерної ідеології

Предстоятель Православної Церкви України Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній на зустрічі Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій з Прем’єр-міністром України висловив незадоволення нав'язування гендерної ідеології, як обов'язкової, а також висловився проти ратифікації Стамбульської конвенції.

Як повідомляє пресслужба ПЦУ цитуючи митрополита "ПЦУ словом і ділом підтримує рівність прав жінок і чоловіків, захист кожної людини від домашнього насильства та право людини на життя, але проти нав'язування гендерної ідеології, зокрема проти ратифікації Стамбульської конвенції".

«ХХ століття показало, до яких згубних наслідків приводить впровадження ідеологій, які є нетерпимими до іншої позиції, в життя держав. Чи варто знову над суспільствами ставити експеримент лише тому, що це «новомодні огні», якими нас вчергове хочуть «просвітити»? Сто років тому під гаслами прогресу та новітніх досягнень науки нам вже було нав’язано марксистсько-більшовицьку класову ідеологію, і всякий, хто висловлював сумнів у її засадах, ставав «ворогом народу». Ми не хочемо, щоби Україна перетворилася у державу, де під гаслами боротьби за свободу і права будуть переслідувати, накладати штрафи, обмежувати і права, і свободу. Тому ми послідовно виступаємо проти ініціатив, мотивованих «гендерною ідеологією», зокрема і проти ратифікації Стамбульської конвенції», - сказав митрополит.

«[...] ми не можемо сприймати і схвалювати виключно ідеологічно мотивоване трактування терміну «гендер» не як еквівалент природної статі, чоловічої чи жіночої, а як особисте переконання», - зазначив митрополит Епіфаній.

Він згадав 15 статтю Конституції України: «Жодна ідеологія не може визнаватися державою як обов’язкова» і зазначив, що в українське законодавство намагаються внести елементи гендерної ідеології, як обов’язкові.

Він зауважив що Рада церков і релігійних організацій всіляко підтримувала законодавчі ініціативи, які були вже ухвалені, щодо боротьби з домашнім насильством, де механізми вже запроваджені кращі, ніж передбачає стамбульська конвенція.

На думку митрополита Епіфанія за фасадом назви Стамбульської конвенції вкладено низку цілком ідеологічних речей і тому, попри вже забезпечені законами України механізми захисту і попередження від домашнього насильства, ратифікацію конвенції знову і знову лобіюють.



Теги:Стамбульська конвенція, пцу, гендерна ідеологія, митрополит Епіфаній


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Це положення 15-ї статті Конституції України, що «Жодна ідеологія не може визнаватися державою як обов’язкова», також лукаве і шкідливе. Не працюємо над ідеологією українського державотворення, тому маємо проблеми з державністю. Така ідеологія потрібна, вона має відображати прагнення українського народу до справедливості й добра, базуватися на загальнолюдських цінностях. І ПЦУ в її розробці має брати участь поряд з іншими інститутами громадянського суспільства державницького спрямування. Проблема, що таких ІГС у нас обмаль, а влада системним розвитком громадянського суспільства не займається.
avatar