реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Практичні поради виборцям

1. До дня голосування вирішіть, за яку партію будете голосувати в обласну, міську, районну ради, та запам’ятайте чи запишіть під якими номерами вони у виборчих списках.
2. Прийдіть на виборчу дільницю з 8 до 22 години з паспортом, іменним запрошенням та ручкою.
3. Отримайте всі виборчі бюлетені: у містах – 7, у селах та селищах – 6, а у містах обласного значення без районів (на зразок м. Ніжин, Прилуки) - 5.
4. Уважно огляньте кожний отриманий бюлетень.
5. Перевірте відсутність на них контрольного талону та будь-яких позначок.
6. Перевірте наявність на кожному бюлетені печатки цієї дільничної виборчої комісії та вписаного ручкою прізвища і підпису члена цієї комісії.
7. Слідкуйте, щоб за Вами у кабінці для таємного голосування ніхто не спостерігав.
8. Не робіть на бюлетенях жодних написів, крім однієї позначки «плюс» (+) у квадраті проти назви місцевої організації партії або кандидата.
9. Не псуйте навмисно бюлетені, не робіть позначок у квадраті «не підтримую кандидатів від жодної місцевої організації політичної партії» та не вкидайте таких бюлетенів до виборчої скриньки.
10. Перед виходом з кабіни для таємного голосування перерахуйте бюлетені, які ви вирішили вкинути у скриньку, та уважно перевірте наявність на них ваших позначок.

Пам’ятайте, Ваше щире «проти всіх» або зіпсований бюлетень, вкинуті у скриньку, додає депутатських мандатів переможцю виборчих перегонів, якого Ви не підтримуєте.

Сергій Соломаха

P.S. Не участь у виборах тих хто голосує «проти всіх» зменшить черги на виборчих дільницях та поліпшить роботу дільничних виборчих комісій, бо не буде потреби видавати і підраховувати зайві бюлетені.






Коментарі (0)
avatar