реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Повернення Миколи Міхновського

Вийшло у світ видання “Микола Міхновський. Спогади, свідчення, документи”. Створили його члени Історичного клубу “Холодний Яр” Роман Коваль і Юрій Юзич.

Це книга – про ідеолога державної самостійності України, творця українського війська та рідної преси Миколу Міхновського, твори і якого запалили національне багаття в душах мільйонів українців, виплекали героїчне покоління 1917 – 1920-х років.

В епіграф книги винесено слова Міхновського, сказані в 1900 року: “Українська нація мусить добути собі свободу, хоч би захитала¬ся ціла Росія!”

Олена Теліга ставила Миколу Міхновського в один ряд з Тарасом Шевченком, Оленою Пчілкою, Іваном Франком і Лесею Українкою. Вона вважала, що Міхновський мав “цивільну відвагу”. І в його конфлікті з письменником Володимиром Короленком, якому Міхновський не подав руки як зрадникові нашого народу, була повністю на боці Миколи Міхновського.

У книзі опубліковано 26 текстів, які належать його перу. З них 12 оприлюднюються вперше. А ще співупорядники встановили авторство Міхновського 5 текстів, які раніше не пов’язувалися з ним. Творча спадщина Міхновського, яка досі вимірювалася приблизно у 45 текстів, збільшена на 17 текстів (на третину).

Опубліковано також 56 спогадів про Миколу Міхновського, з них 9 уперше, а ще 8 спогадів уперше публікуються в Самостійній Україні. А ще оприлюднюємо 113 газетних згадок про Міхновського. Фактично всі вони вперше вводяться у науковий обіг.

Пам’ятаймо заповіт Миколи Міхновського: “Без національного визволення українського народу неможливе і його соціальне визволення”.

Книга вийшла у видавництві Марка Мельника. У ній 944 стор.
Ціна 425 грн. (без вартості пересилки).
Передплатити книгу можна тут:
https://otamania.in.ua/knigarnya/mykola-mikhnovsky/
Довідки: 067-726-30-36, 066-211-41-85 (вайбер), 044-242-47-38, [email protected]



Теги:Микола Міхновський, Роман Коваль, нові книги, український націоналізм


Читайте також



Коментарі (0)
avatar