реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Порошенко заявив, що санкціонував операцію проти "вагнерівців"

П’ятий президент Петро Порошенко заявив, що наприкінці 2018 року він особисто санкціонував проведення спецоперації із затримання найманців ПВК "Вагнер".

"Наприкінці 2018 року я санкціонував проведення спецоперації спецслужб із затримання найманців ПВК "Вагнер". І я не дозволю заговорити, оббрехати або вислизнути від відповідальності за скоєння державної зради причетних до зриву спецоперації", - повідомив він.

Як зазначив Порошенко в ефірі 5 каналу, спецоперація із затримання "вагнерівців", на жаль, була зірвана конкретними особами.

Він порадив створити тимчасову слідчу комісію і допитати всіх учасників процесу, а також відсторонити тих, хто може впливати на об'єктивність, незалежність і чесність "розслідування, яке точно буде проведене".

Що відомо
"Вагнерівців" білоруські силовики затримали 29 липня. У Білорусі їх підозрювали у підготовці теракту й порушили кримінальну справу.
Україна заявила, що серед "вагнерівців" є 28 осіб, причетних до військових злочинів на Донбасі і СБУ зібрала достатньо доказів. Офіс генпрокурора направив до Білорусі офіційний запит про екстрадиційний арешт затриманих "вагнерівців". Відповідь ОГПУ не отримав.
Через тиждень після українського запиту Білорусь віддала 32 "вагнерівців" Росії. В Офісі президента сприйняли це "з прикрістю".
Пізніше Путін назвав розміщення "вагнерівців" у Білорусі "спецоперацією США та України".
Суспільне



Теги:державна зрада, СБУ, гібридна війна, Андрій Єрмак


Читайте також



Коментарі (0)
avatar