реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Порівняйте Новий рік у Києві і в Москві

Темної новорічної ночі , повернувшись з Евромайдану у піднесеному дусі і відсьорбнувши з келиха закарпатського коньячку , випадково натиснув не на ту клаву пульта - вискочив расейскій канальчик з хитромудрою трансляцією «Нового року на Червоній площі ». Вам , випадково , не вдалося споглядати цю тусо ?

Двома словами: сцена в дусі шкільної самодіяльності з купою непотрібної різнобарвної мішури. Саме так прикрашають найдешевші циганські вози в таборі , коли відлякують пролітаючих ворон в безкраї степи .

Поруч з цією ромальською сценою юрбилася рідкісна масовка , чоловік триста , не більше . Не брешу ! І поруч каток , на якому пару фігуристів виконують завчені па. Каток явно призначений для видовищності , бо простих москвичів , які веселилися б і за звичаєм падали попами на лід, не було й близько . На сцені нафталінна російська чавела з , забув назву , якогось ВІА , перев'язавши животик вище лобка , виділяючи старіючий млекопроізводящій орган на камеру , стомлено співала хіти 80 -х.

Вранці у блогодруга побачив ще одну яскраву картинку Нового року в Москві :


На Євромайдані розіграли вертеп з Іродом Федоровичем і Путіним : " Як підніметься народ - навіть " Беркут "не врятує" .

Акторами стали депутати Верховної Ради , літератори , громадські діячі.

Головний герой вистави - Віктор Янукович - « Ірод Федорович » , який випрошував у Володимира Путіна гроші.

«Дайте гроші. Буде вашою вся країна , адже без грошей мені хана » , - сказав « Ірод Федорович » , якого грав нардеп Володимир Ар'єв.

Путін у відповідь пообіцяв дати грошей , але натомість отримати від Януковича Крим , Київ, Луганськ без Львова. Крім того , Путін зажадав втихомирити українців.

На сцені также появився мент із Тайожного союза, який вимагав від усіх людей негайно розійтись по домах. Його грав народний депутат Олесь Доній.

«Собираться лишь по два, а иначе всем тюрьма. Расходитесь по домам - щас трындец наступит вам. Вас всех предупреждаю - сейчас «Беркут» вызываю!» - заявив міліціонер.

Одначе мента бистро змели зі сцени, і йому лише вдалось крикнути «Націоналюги!».

«Божий син вже народився. І весь світ перемінився. Так, як було, вже не буде - не допустять цього люди! Він родився не в Йордані, а тут, у нас, на Майдані», - оголосили на площі.

«Піднімайся, Україна, захистим святого Сина!» - заявив депутат Андрій Парубій, розуміючи захист студентів, побитих «Беркутом».

Цікаво, що по ходу вертепу на сторону противників «Ірода» переходить і персонаж, що зображує олігарха. Й його ролі - депутат і видатний актор Богдан Бенюк.

«Нету воина храбрей, чем испуганный еврей!» - пояснює мільярдер.

Невдовзі до повстанців на сцені приєднуються і актори, що показували бійців «Беркута». Вони, скидаючи амуніцію, заявляють, що не будуть бити народ за інтереси «Ірода».

І на завершення більше півмільйона українців на Майдані виконали Гімн України.

Олег ЛУЦЕНКО






Теги:Майдан, Ірод Федорович, вертеп, Красна площа, Україна - Росія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar