реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Поповнення чернігівської "Просвіти" (оновлено)

Дев'ятьох чернігівців прийняло до рядів товариства "Просвіта" правління обласного об'єднання. Зокрема, заяви подали працівники редакції газети "Сіверщина", депутат Деснянської районної ради Руслан Волощук, перший голова Авдіївського земляцтва Василь Бугровий, підприємець Дмитро Шевченко.

Правління обласного товариства "Просвіта" також заслухало інформацію про хід виконання рішення від 18 січня щодо галереї "Круті сходи" і доручило членам правління Юрію Соболю та Олександру Шевченку за консультаціями голови обласної організації Національної спілки народних майстрів Володимира Мороза підготувати положення про мистецьку галерею "Круті сходи". Правління відзначило свідоме затягування вирішення питання приватним підприємцем Жогалко Т.М., що в поєднанні з поширенням нею неправдивих тверджень виводить її за рамки порядності. Так, скажімо, вона організувала ложний виклик наряду міліції, заявила у міському відділі УМВС про неповернення майна, хоча насправді сама гальмує його вивезення. Недобросовісна підприємець поширила також брехливі заяви про "рейдерство" "Просвітою" свого приміщення...
Правління заслухало інформацію про хід процесу в господарському суді щодо боргу, створеного приватним підприємцем Жогалко Т.М. по "Інтермеццо", який також оформлений нею на "Просвіту". Правління звернулося до ПП Жогалко з вимогою погасити свої борги і не підставляти громадську організацію.

Керівний орган чернігівської обласної "Просвіти" також заслухав інформацію про підготовку чергового з'їзду ВТ "Просвіта" імені Т.Шевченка та про участь у Шевченкових днях. Також вирішено звернутися до обласної організації Національної Спілки письменників України про спільне відзначення 95-річчя видатного українського поета, лауреата Національної Шевченківської премії, нашого земляка Ігоря Качуровського.



Теги:Круті сходи, Просвіта, Чернігів, Ігор Качуровський


Читайте також



Коментарі (0)
avatar