реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Черговий вибрик щодо "Просвіти" (доповнено)

8 липня Тетяна Жогалко, колишня директор просвітянської галереї "Круті сходи", яка мала забрати з приміщення "Просвіти" свої особисті речі, які чомусь досі не хотіла забирати (пальто, варення, пляшки рідини, схожої за виглядом на вино), влаштувала чергову виставу.

Прийшовши забирати речі згідно акту, вона всілася на внутрішніх сходах приміщення "Просвіти", заявивши, що якісь речі зникли і вона сидітиме, доки не з'ясує їх долю. В інтернеті ж поширила заяву, що, мовляв, була допущена в галерею (це неправда), і виявила зникнення речей (через двері чи що?). Ще б знати їх список...

Вся історія конфлікту викладена в рішеннях правління "Просвіти", судових ухвалах, зрештою, на обласній конференції товариства подружжя підприємців Жогалок виступали скільки хотіли і говорили що хотіли та просвітяни їх не підтримали. Бо все упирається у просту вимогу: заплатіть борги! Нагадаю: торгуючи в "Інтермеццо", Жогалки наторгували "Просвіті" борг за оренду у сумі 49, 5 тисяч. А за теплопостачання тощо в будинку "Просвіти", де Жогалко також займала приміщення, вона має борг 23 тисячі гривень. Цей борг вона визнала і сама.

Тому правління "Просвіти", кілька разів розглядаючи це питання, приходило до одного й того ж висновку: Жогалко з приміщення "Просвіти" виселити, а галерея "Круті сходи" продовжуватиме свою роботу після ремонту приміщення. Бо ці, з дозволу сказати, майстри навіть туалет зламали...

Речі -- вироби народних майстрів були передані згідно актів комісією, в яку входила і п. Жогалко. Які не захотіла забрати -- комісією були привезені їй в "Інтермеццо" (38 ящиків), про що її чоловік Олександр Жогалко зняв відео.

Частина речей- виробів народних майстрів, були передані самим майстрам безпосередньо, без пані фальсифікаторки.

Пані Жогалко дала коментарі для інтернет-ЗМІ та телеканалу "Дитинець" (для чого, власне, й організовувалася вистава!) та й пішла собі з чоловіком вечеряти.
Щоправда, потім ще провела в "Інтермеццо", перейнятому нею від "Просвіти" рейдерським чином, прес-конференцію, де знову, уже вкотре, плела химороди. Що говорити? Початок і кінець розмови має бути один:" Віддайте "Просвіті" заборговане!"

Василь ЧЕПУРНИЙ,
голова обласного об'єднання ВУТ "Просвіта" імені Т.Шевченка

До теми: http://prosvitjanyn.org.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=731:q---q---qq&catid=1&Itemid=9,
http://pik.cn.ua/4441/prodovzhuetsya-konflikt-dovkola-galereyi-kruti-shodi/,
http://www.hvilya.com/news/kudi_vedut_kruti_skhodi/2013-01-17-1751,



Теги:Круті сходи, Просвіта, Жогалко, Чернігів, Василь Чепурний, рейдерство


Читайте також



Коментарі (4)
avatar
1
Пане Василю?
А чому Ви з пані Жогалкою так довго панькаєтеся?
Чи правда в цьому конфлікті не на Вашому боці?
avatar
2
А що ви порадите прибити її? Рішення правління є, рішення конференції також, рішення суду про борг також, ухвали обласної ради і адміністрації. А воно безсовісне лізе, як жаба на корч...
avatar
4
То порадьтеся з юристами і вони підкажуть Вам ефектний і швидкий вихід.
avatar
3
Просто маємо справу з недалекоглядністю цієї жінки. Замість того, щоб замиритися, вона наривається на загострення, яке може покласти край її підприємництву - борги ж треба віддавати, але не в такий спосіб. Утім схоже, що вона - банкрут і це дійство - від відчаю.
avatar