реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Понад 860 чернігівців подивилося новий український фільм

З 16 березня по 8 квітня в рамках загальнонаціонального прокату художній фільм українського кінорежисера Михайла Іллєнка «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» переглянуло понад 860 чернігівців, прокатний збір склав більше 19,6 тисяч грн.
Про це повідомив Костянтин Шихальов – приватний підприємець і орендар Круглого залу кінотеатру ім. Щорса, який за власної ініціативи підтримав показ української стрічки у Чернігові.

Дистриб'ютер показу «Бі Енд Ейч» та продюсерський центр «ІнсайтМедіа» також задоволені прокатом в Чернігові та вдячні всім місцевим ЗМІ та організаціям за підтримку. Тому прокат фільму було навіть продовжено, – додав Костянтин.
Цікаво, що активісти «Просвіти», УНП та інших організацій з власної ініціативи запрошували на його перегляд своїх товаришів, насамперед із районів.
Сюжет фільму створено на реальних фактах з біографії Героя Радянського Союзу, льотчика авіації дальньої дії, гвардії старшого лейтенанта Івана Івановича Даценка, який народився неподалік полтавської Диканьки, у селі Чернечий Яр, та внаслідок певних обставин потрапив до племені північноамериканських індіанців.
Це – перший український фільм, в якому з’явився образ національного героя, який зрозумілий будь-кому, хто причетний до такого поняття, як Україна.
В Україні нарешті зняли художній фільм, який з задоволенням подивляться мільйони українців, якщо невдовзі з’явиться також ще й чотирьохсерійна телевізійна версія цього фільму.

Сергій Соломаха





Коментарі (1)
avatar
1
А чий Даценко герой - український чи індіанський? І як він вписується в українське життя та наші перспективи?
avatar