реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

До податків доклався ще й штраф

Фахівці управління податкового контролю юридичних осіб під час перевірки одного з суб’єктів господарювання встановили, що до валових витрат віднесена вартість придбання товару, а саме кукурудзи, пшениці та ячменю, у київського підприємства та завантажувально-розвантажувальних робіт на суму близько 540 тисяч гривень. Під час подальшої перевірки встановлено, що постачальник не знаходиться за адресою, яка вказана в установчих документах. Звітність з податків на прибуток та на додану вартість до податкової не надавалася. Основні засоби та товарно-матеріальні цінності відсутні, немає працюючих, а отже і заробітна плата не нараховувалась. На час проведення перевірки свідоцтво з ПДВ підприємства-постачальника було анульовано.
Разом з тим підприємство віднесло до податкового кредиту з ПДВ майже 108 тис.грн.
Під час перевірки не були надані первинні документи, які б підтвердили факт передачі товарів від продавця до покупця, а саме: акти приймання-передачі товару та видаткові накладні. Крім того встановлено, що розрахунки за придбані зернові здійснювались тільки в готівковій формі.
В результаті проведеної перевірки підприємству донараховано сплатити до бюджету податку на прибуток зі штрафними санкціями більше 200 тисяч гривень та майже 85 тисяч гривень податку на додану вартість та штрафу. зменшено ПДВ, що підлягає бюджетному відшкодуванню на суму 77,5 тис.грн.,

Відділ масово-роз’яснювальної роботи та
звернень громадян ДПА в Чернігівській області.




Теги:податкова, Штраф, Кукурудза, ПДВ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar