реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Поміняти Донцова на Маккейна?

Не можна любити Героїв інших країн ціною своїх Героїв

Представниця Президента у парламенті Ірина Луценко виступила з прекрасною ініціативою назвати одну з вулиць Києва іменем Джона Маккейна.

Все було б нічого, якби не одне але.

Перейменувати пропонують вулицю, яка вже пройшла повну процедуру перейменування (ініціювання, підтримку комісії з питань найменувань, громадське голосування, підтримка профільних комісій Київради) на честь Дмитра Донцова.

Тепер команда Петра Порошенка хоче зігнорувати думку Київської громади, порушити демократичну процедуру, а ще гірше - відсунути українського героя Дмитра Донцова, щоб поставити героя американського.

Думаю, це неправильний хід. В Києві є достатньо вулиць, які могли б носити ім’я Джона Маккейна. Наприклад, Пушкінська, Толстого, зрештою Московська.

А так вийшло вчергове якось по-дебільному. У сторіччя Української держави в Києві не буде вулиці ідеолога українського націоналізму, одного з батьків української державності Дмитра Донцова. Як, зрештою, не буде і вулиці Маккейна. Бо саме президентська фракція у Київраді внесла зміни у порядок перейменувань і заборонила присвоювати вулицям імена загиблих людей, не раніше ніж за два роки після смерті.

Але пригадуючи як брутально мені відповідали менеджери підприємства гаранта «Ленінська кузня», коли в рамках декомунізації я просив назвати підприємство «Бандерівська кузня", все стає на свої місця.

Щоб виправити ситуацію і зберегти обличчя, гарант дотримання Конституції має зробити все, щоб у Києві була і вулиця Дмитра Донцова, і вулиця Джона Маккейна...

Юрій СИРОТЮК



Теги:Юрій Сиротюк, Маккейн, Київська міська рада, перейменування вулиць, Дмитро Донцов


Читайте також



Коментарі (0)
avatar