реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Помер ніжинский митрополит московського патріархату

Прес- служба Ніжинської єпархії УПЦ Московського патріархату повідомила про смерть свого архієрея- митрополита Ніжинського і Прилуцького Іринея (Семко).

Він родом з Черкащини - народився у селі Ропотуха та жив у селі Ладижинка Уманського району. Пробував навчатися на інженера - будівельника, але покинув навчання і 1983 року вступив до Московської духовної семінарії. На Москві ж став і ченцем, і священиком Російської церкви.

Перебудову зустрів у Почаївській Лаврі, куди його направила Москва, а незалежність України - у Києво- Печерській Лаврі. Що не вплинуло на його вірність служіння Москві - 1992 року він закінчує Московську духовну академію. 2007 року отримав архієрейсье свячення і був направлений у Ніжин - для нього Синод УПЦ Московського патріархату поділив Чернігівську єпархію на дві: Чернігівську і Ніжинську. Цікаво, що спочатку його кафедра у назві мала титулування, як Ніжинська і Батуринська, але потім, певно, на Москві схаменулися і вирішили мазепинський Батурин не вводити в обіг титулу архієрея.



Теги:московський патріархат, Іриней, Ніжинська єпархія


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
..."але потім, певно, на Москві схаменулися і вирішили мазепинський Батурин не вводити в обіг титулу архієрея".
А до чого тут взагалі Москва? Такі питання вирішує Синод Української Православної Церкви в Києві.І не треба згадувати оту Москву де треба і не треба! Ось читаю і думаю: померла людина. Віруюча. Ченець, який став митрополитом. Прикладом свого християнського життя він заслужив на цілковиту повагу і шану. А тут окремі нехристі стебутця з цього, та усіляко намагаються плюнути в колодезь святої віри. Може, вже досить? Пора би й схаменутися. Бо потім все одно прийдеться відповідати по вірі і вчинкам. Хіба що нехристі цього не ймуть...
avatar