реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Ножі і пістолети в монастирі

Монаха з чоловічого Благовіщенського монастиря Ніжина поранили ножем, але ймовірно, що він може сісти до в’язниці за незаконне володіння вогнепальною зброєю.

Подія, що сталася в чоловічому монастирі, є неприйнятною навіть в світському житті, а тому писати і сповіщати про неї вдвічі неприємно. Проте… Один з монахів монастиря, архімандрит Л. вирішив влаштувати вечірку у себе в келії на честь свого 45-річчя. Для цього він запросив до себе трьох хлопчиків, щоб посидіти, так би мовити, у тісному колі.

Коло було настільки тісним, що ювілей архімандрита закінчився ножовим проникаючим пораненням грішного тіла монаха, не смертельним, але небезпечним.

Лікарі одразу повідомили про це поліцію і одна оперативна група прибула до лікарні, інша — на місце злочину, в монастир. В келії святотця поліція, при проведенні слідчих дій, знайшла пістолет ПМ і боєкомплект.

Ця прикра подія стала причиною ще більш неприємної, а точніше — трагічної. Через кілька днів після випадку, вочевидь занадто перехвилювавшись, помирає правлячий владика Ніжинської єпархії митрополит Іриней. І хоча в архієрея (Московського патріархату - ред "Сіверщини") серце було хворим, все ж таки смерть його була швидкою і несподіваною. Тому така раптовість практично не залишала сумніву в причинах фатального результату.

Прихожани ж розповідають, що поведінка пана архімандрита Л., коли монах досить близько спілкується з різними хлопцями, і раніше мала місце та носить характер регулярних стосунків.

Першими відкрито виступили проти нецерковного способу життя монаха Л. співаки з монастирського хору. Інформацію з цим випадком опублікував на своїй сторінці в мережі Фейсбук Олександр Пархоменко. Та дивною була реакція на такий випадок самої Ніжинської єпархії УПЦ. Отець Л. не поніс жодних санкцій від церковного началія. Проте монастирський хор заборонили в служінні і, як стало відомо, вже готуються папери про відлучення їх від церкви.

Але в іншій реальності, інші обставини. В поліції нам повідомили, що наразі закінчується експертиза зброї та набоїв, знайдених в келії монаха (це є необхідною процедурою для відкриття карної справи), далі насельнику монастиря буде висунуте звинувачення у незаконному володінні та зберіганні вогнепальної зброї. Справа вже занесена в Єдиний Реєстр досудових розслідувань. Покарання, яке ймовірно очікує його — тюремне ув’язнення строком від двох до п’яти років.

Ігор ВОЛОСЯНКІН, правда тут Ніжин



Теги:Ігор Волосянкін, гомосексуалізм, московський патріархат, Ніжинська єпархія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar