реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Помер митрополит США Костянтин

Вранці, 21 травня 2012 року, на 76-му році життя відійшов у вічність Предстоятель Української Православної Церкви в США Константинопольського патріархату митрополит Костянтин (Баган).

Як йдеться у повідомленні прес-служби УПЦ в США, Митрополита після важкої хвороби три дні тому виписали з лікарні Піттсбурга. 19 травня якраз відбулися урочистості з нагоди 40-річчя архипастирського служіння Митрополита Костянтина. Саме з цієї нагоди Митрополита виписали з лікарні.

Участь в урочистостях взяли вірні, священство та єрархи УПЦ в США, Південної Америки та Європи, а також православні владики інших юрисдикцій.

Він народився в Пітсбургу (США) в українській родині. Хіротонію приймав від митрополита Мстислава (Скрипника), що в незалежній Україні став першим Патріархом Київським і всієї України. Проте це не завадило митрополиту Костянтину перейти в юрисдикцію Константинопольського патріарха -- питань про канонічність не виникало...



Теги:українська діаспора, УПЦ в США, Патріарх Мстислав


Читайте також



Коментарі (5)
avatar
1
УПЦ в США створена в апостольський, канонічний спосіб, тому й не виникало питань про її канонічність.
avatar
2
Точно так, як і УПЦ Київського патріархату.
avatar
3
Може й так, але світове православіє дотримується, чомусь, іншої думки.
avatar
4
Світове православіє не має жодної думки, бо немає канонів, за якими утворюються автокефальні церкви. Тому-то московську церкву не визнавали 141 рік, не визнавали так само століттями чи десятиліттями Грецьку (Елладську), Болгарську тощо. А, власне, а що мені, як людині віруючій від їхнього визнання чи невизнання, якщо я в українській церкві отримую благодать? Краник же від благодаті не в Москві... Дух Святий діє, де хоче. І нема на то волі ні московського, ні турецького патріарха...
avatar
5
А я спілкуюсь з Богом безпосередньо, тобто без посередників. В московському чи київському храмі, вдома, просто неба. Посередники- священнослужителі заполітизувалися, ворогують між собою і сіють ворожнечу між людьми. Це не по-Божому.
avatar