реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Помер батько Петра Порошенка

Після інсульту раптово помер батько президента Петра Порошенка - Олексій Іванович Порошенко. Щойно він відзначив своє 84- ліття.

Повідомлення про інсульт батька Петро Порошенко отримав у суді, де протягом шести годин відповідав на запитання адвокатів Януковича та виконавців волі команди Зеленського.

Довідка на основі Вікіпедії.

Олексі́й Іва́нович Пороше́нко (нар. 11 червня 1936, Саф'яни, жудець Ізмаїл, Королівство Румунія — 16 червня 2020) — український господарський і політичний діяч. Герой України, заслужений працівник сільського господарства України. Батько п'ятого Президента України Петра Порошенка.

Закінчив 7-річну школу в Саф'янах і середню школу в Ізмаїлі, вступив до Львівського сільськогосподарського інституту. У період навчання одружився 1956 з Євгенією Сергіївною Григорчук (після заміжжя — Порошенко) (1937–2004), наступного року 28 серпня народився старший син Михайло (1957–1997). До речі, поширювачам московської легенди про Вальцмана - де ви його тут угледіли?!

Закінчив інститут 1959, здобувши фах інженера-механіка механізації трудомістких процесів у сільському господарстві. Після завершення навчання поїхав на малу батьківщину в Болград Одеської області інженером Держтехнагляду. 1962 став головним інженером Болградського районного об'єднання сільгосптехніки. У Болграді народився другий син Петро Порошенко — майбутній Президент України.

1974 переїхав з Болграда до Бендер Молдавської РСР на Бендерський дослідницький експериментально-ремонтний завод. Від 26 вересня 1974 до 1 грудня 1983 — директор заводу, за його директорства були збудовані заводська поліклініка і багатоквартирний будинок для працівників заводу.

З 1983 працював у Тирасполі начальником спеціалізованої пересувної механізованої колони (СПМК-7) тресту «Молдсільгоспмонтаж».

1992, після здобуття незалежності України і у зв'язку з війною у Придністров'ї, емігрував до Києва, де навчався в аспірантурі Київського державного університету імені Шевченка молодший син Петро. Того ж року став заступником генерального директора АТ «Біржовий дім „Україна“» (генеральний директором був Петро Порошенко), 1993 — заступником генерального директора ЗАТ «Український промислово-інвестиційний концерн» (генеральний директор Петро Порошенко). Після того, як Петро 1998 обраний депутатом Верховної Ради України, Олексій Порошенко став гендиректором концерну Укрпромінвест.

З 2005 року — керівник ПАТ ЗНКІФ «Прайм Ессетс Кепітал».

У 2012 році журнал «Фокус» розмістив бізнесмена у списку 20 найуспішніших аграріїв України, де він посів дев'яте місце (агрохолдинг Агропродінвест — земельний банк — 96 000 га)



Теги:Олексій Порошенко, московські міфи, аграрії, Вальцман


Читайте також



Коментарі (0)
avatar